1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

03 Jun 2012

Penginapan selesa seperti di rumah
DENGAN hanya bertongkat dagu di tepi beranda, para tetamu berpeluang melihat hampir seluruh pusat bandar raya Kota Kinabalu, aktiviti kapal-kapal dagang dan nelayan yang berlabuh di pelabuhan serta jeti berhampiran.
Berkonsepkan hotel apartmen, Habiba Suites yang terletak di puncak Bukit Bendera ini selain ‘berhalamankan’ pusat bandar raya serta kapal-kapal yang berlabuh dan berlayar di hadapannya, turut terpampang jelas adalah Pulau Gaya serta pulau-pulau kecil berhampiran.
Tidak keterlaluan apabila dikatakan antara yang paling menarik adalah para tetamu juga bakal menikmati keindahan panorama matahari terbit dan terbenam yang ternyata amat cantik jika dirakamkan melalui lensa kamera.
Menurut Pengarah Urusannya, Datin Seri Habiba Abdullah, bangunan enam tingkat ini asalnya adalah kuarters perumahan untuk pegawai-pegawai tinggi kerajaan sekitar tahun 70-an, dan bermula Mac 2010 fungsinya telah ditukar kepada sebuah hotel pelancongan yang 100 peratus dimiliki bumiputera.
Katanya, setahun sebelum pembukaannya, pengubahsuaian besar-besaran telah dilakukan bagi memastikannya mampu bersaing dengan hotel lain di sekitar Kota Kinabalu.
“Hasilnya, Habiba Suites kini mempunyai 17 unit yang kesemuanya dibahagikan kepada dua kategori iaitu Apartel Suites dan Studio Apartments.
“Jaraknya hanya kira-kira satu kilometer dari pusat bandar raya tetapi pemandangan dari beranda melangkaui beberapa kilometer mencakupi hampir keseluruhan pusat bandar raya Kota Kinabalu," katanya kepada S2.
Apartel Suite amat besar dan selesa iaitu berkeluasan 92.9 meter persegi (1,000 kaki persegi). Melangkah masuk, para tetamu akan dihidangkan dengan ruang tamu yang selesa dan ruang dapur yang dilengkapi dengan segala kelengkapan memasak serta meja makan eksklusif.
Ruang tamunya dilengkapi dengan penghawa dingin, televisyen dengan saluran Astro dan set sofa mewah.
Ia juga mempunyai tiga bilik tidur besar iaitu bilik utama dan dua lagi bilik yang mampu memuatkan enam orang pada sesuatu masa, semuanya mempunyai penghawa dingin dan kemudahan tandas.
Semua Apartel Suites itu juga mempunyai beranda yang dilengkapi dengan kerusi rotan, khusus disediakan kepada tetamu untuk menghirup udara segar Negeri Di Bawah Bayu ini sambil menikmati keindahan panorama sekitar yang memukau pandangan.
Sementara itu, Studio Apartment memiliki kemudahan sama seperti Apartel Suites, cuma ia kecil sedikit tetapi masih mampu memuatkan sehingga tiga orang dengan penuh selesa.
Kadar penginapannya adalah antara yang termurah di Kota Kinabalu iaitu RM350 bagi seunit Apartel Suites dan RM120 bagi studio apartment untuk sehari.
Maklumat lanjut mengenai Habiba Suites boleh diperoleh dengan melayari laman web, www.thehabibasuites.com atau menelefon talian 088-268898. Kakitangannya yang begitu mesra sedia membantu sesiapa sahaja yang ingin menempah bilik atau sekadar bertanyakan maklumat. Semuanya pasti mendapat layanan terbaik.
Dalam pada itu, Habiba Suites turut menyediakan kemudahan penganjuran pelbagai majlis seperti perkahwinan dalam taman dan karaoke serta sambutan hari jadi kepada orang ramai. Terpulang sama ada untuk melaksanakannya di halamannya atau di dua dewan serbaguna di hotel ini.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails