1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

03 Jun 2012

Gemerlapan cahaya Pulau Warisan


AKTIVITI barbeku kerap diadakan penduduk tempatan di kawasan riadah Pulau Warisan, Kuala Terengganu.
LEWAT malam di Kuala Terengganu kini tidak lagi seperti malam-malam ketika anda pernah singgah di suatu sudut di pusat bandar raya ini yang dinamakan Pulau Warisan.
Pulau buatan yang wujud sejak beberapa tahun lalu itu bukan sahaja menawarkan daratan seluas kira-kira enam hektar selepas muara sungai didalamkan tetapi juga merubah wajar bandar raya pesisir air ini.
Ia kian berseri dan bercahaya terang-benderang, penuh warna-warni dalam persekitaran yang indah dengan angin dari laut lepas membawa kesegaran malam di kawasan lapang yang terbentang itu.
Sekali gus ia menjadi suatu tarikan baru bagi penduduk sekitar yang suatu ketika dahulu menganggap bandar raya itu sebagai 'bandar yang tidur awal'.
Pokok-pokok lampu hiasan melingkari kawasan itu yang turut memberikan panorama menarik, apatah lagi jika menatapnya dari Jambatan Sultan Mahmud.
Hakikatnya, Pulau Warisan belum dibangunkan sepenuhnya, sebaliknya pembangunannya berjalan mengikut rentak yang boleh dimanfaatkan agar mampu menjana ekonomi penduduk.
Namun apa yang pasti, ia kini sudah menjadi lokasi untuk pelbagai acara bercorak karnival atau keraian.
Terletak di belakang Kampung Cina dengan jaluran bangunan premis perniagaan lama, pulau yang dipisahkan oleh terusan bagi memudahkan bot pelancong berlabuh ternyata menarik ramai pengunjung.
Ada yang datang bersantai bersama keluarga sambil menjamu selera dengan bekalan yang dibawa atau menganjurkan aktiviti barbeku sempena sambutan hari lahir.
Ada yang sekadar ingin menikmati suasana malam dengan mata meliar melihat bot mudik ke hulu dan hilir, selain asyik menyaksikan kehebatan Pulau Duyung di seberang sana.
Ada juga yang menghabiskan masa lapang dengan aktiviti memancing dan lazimnya mereka tidak pulang dengan tangan kosong.
Seorang pengunjung, Razali Alias dari Melaka begitu tertarik dengan pulau ini dengan pintu gerbang indah bagaikan menyambut ketibaan ramai.
''Ia tempat yang sesuai untuk aktiviti kekeluargaan dan boleh menjadi lebih menarik jika disediakan pelbagai tarikan melalui pendekatan kreatif," ujarnya.
Beliau berpendapat, sesuai dengan nama pulau itu, setiap sudut di kawasan ini wajar dipenuhi dengan pelbagai kegiatan termasuk bercorak ekonomi yang menggambarkan warisan negeri.
Namun katanya, ia harus diurus dengan sempurna agar tidak bertukar menjadi pasar malam.
"Kawasan ini perlu memiliki identiti sendiri dan bagi pelancong yang datang ke sini pula, ia mestilah menjanjikan kenangan yang sukar dilupakan," ujarnya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails