1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

09 April 2011

Meneropong laut dari kamar beradu

PEMANDANGAN hadapan pintu masuk Kuantan Tembeling Resort.


SETIAP pengunjung yang melangkah ke pekarangan Kuantan Tembeling Resort berhampiran pantai peranginan terkemuka Teluk Chempedak di Kuantan, Pahang pasti teruja dengan keindahan alamnya.
Mungkin tidak sepopular resort antarabangsa bertaraf lima bintang yang lain, tetapi dengan berlatarbelakangkan lautan biru ia ada tarikan tersendiri.
Beroperasi sejak 1998, resort terletak di atas bukit dan menghadap Laut China Selatan yang membiru dengan suasananya nyaman, amat menarik perhatian pengunjung.
Pandangan pengunjung pasti tertumpu kepada keindahan alam yang terbentang di hadapan mereka sambil melihat ombak menderu dan kemudian mendesir menghempas pantai melalui jendela kamar.
Terletak hanya kira-kira 200 meter dari pesisiran pantai, Kuantan Tembeling Resort berkonsepkan apartmen juga berjiran dengan Hutan Simpan Beserah yang kaya dengan flora dan fauna.
Di samping menikmati kecantikan laut yang mempesona, pengunjung juga boleh menikmati keindahan dan kehijauan hutan dara yang masih dijaga dengan baik.
Dengan melalui perjalanan kira-kira lapan kilometer dari bandar Kuantan, pengunjung hanya mengambil masa lima minit untuk sampai ke sini.
Sebaik sahaja melepasi Kelab Golf Diraja Pahang, pengunjung mula merasai suasana rimba yang damai dengan bunyi-bunyian unggas di kiri kanan jalan, sebelum masuk ke resort itu yang dikelilingi pohon-pohon menghijau.
Kuantan Tembeling Resort menyediakan pelbagai pakej menarik termasuk bilik pada harga berpatutan di samping aktiviti-aktiviti menarik juga disediakan.
Menurut Penolong Pengurusnya, Nazri Idris, daripada 403 unit kediaman di apartmen itu, 40 unit apartmen lengkap dengan perabot disediakan kepada orang ramai yang ingin menginap di situ termasuk untuk disewa secara jangka masa panjang.
Selebihnya, 360 unit telah dibeli oleh orang perseorangan termasuk pelancong asing yang memiliki kediaman di resort itu antaranya dari Singapura, Jepun dan Australia.
"Di sini kami menyediakan apartmen daripada satu bilik hingga tiga bilik yang bersesuaian untuk pelancong dengan kadar sewa berpatutan," katanya.
Penyewa juga boleh membuat pilihan sama ada memilih pemandangan laut biru yang tenang atau menikmati kehijauan hutan simpan bergantung kepada cita rasa masing-masing.
"Terdapat pelbagai kemudahan rekreasi seperti kolam renang, sauna, jakuzi, gimnasium, gelanggang tenis, skuasy, ping pong dan snuker disediakan untuk pengunjung menghabiskan masa bersama keluarga dan rakan-rakan," katanya.
Bagi syarikat atau organisasi yang ingin menganjurkan seminar atau mesyuarat, Kuantan Tembeling Resort juga menyediakan bilik seminar yang boleh memuatkan 100 orang pada satu-satu masa, selain restoran menyediakan masakan panas dan Barat.
"Kemudahan itu sekali gus membolehkan program latihan dan sesi melampas otak dijalankan dalam suasana penuh ketenangan dan dapat menghilangkan tekanan kerja bagi setiap peserta," katanya.
Selain itu, lokasinya juga strategik kerana pengunjung cuma mengambil masa lima minit untuk ke Zoo Mini Teruntum yang menempatkan beberapa jenis haiwan serta Kelab Golf Diraja Pahang.
Resort ini menyediakan kawalan keselamatan 24 jam untuk pengunjung tidak berasa bimbangkan keselamatan barangan kerana orang luar tidak dibenarkan masuk kecuali mempunyai urusan kerja.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails