1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

02 April 2011

Menyelam bersama jerung di Aquaria KLCC........SHARKS in the City membolehkan mereka yang tidak mempunyai sijil atau lesen menyelam menikmati pengalaman berada di dasar laut.


Melalui aktiviti itu, penyelam akan duduk di dalam sebuah sangkar yang dinamakan sebagai Cage Rage. Setelah peserta duduk di dalam sangkar tersebut, mereka akan dibawa masuk ke dalam kolam mengandungi 2.5 juta liter air yang merupakan satu-satunya akuarium gergasi yang terdapat di pusat bandar raya.
Peserta boleh melihat ikan jerung daripada spesies sand tiger, yu harimau bintang, ikan pari dan pelbagai hidupan marin yang lain dengan lebih dekat.
Bagaimanapun, jumlah peserta agak terbatas dan hanya tiga peserta dibenarkan masuk ke dalam sangkar dalam satu-satu masa sambil ditemani penyelam profesional.
Pengarah Urusan Aquaria KLCC, Datuk Simon Foong berkata, kebanyakan pelawat yang mengunjungi Aquaria ingin merasai pengalaman sebagai penyelam profesional masuk ke dalam akuarium untuk memberi makan kepada hidupan laut.
"Kini dengan adanya Cage Rage dan program Sharks in the City, pengunjung Aquaria berpeluang mencuba pengalaman menyelam di dalam persekitaran seakan-akan lautan sebenar tanpa sijil atau lesen menyelam," katanya.
Tambahnya, Cage Rage diperbuat daripada peralatan berteknologi tinggi dan mengikut garis panduan piawaian keselamatan menyelam antarabangsa.
Sharks in the City dibuka kepada semua pengunjung berumur 14 tahun ke atas dan mereka boleh mencuba aktiviti tersebut walaupun tidak mempunyai kelayakan menyelam yang khusus.
Untuk maklumat lanjut mengenai pakej yang disediakan, sila layari laman webwww.aquariaklcc.com atau hubungi 03-23331973.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails