1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

10 Februari 2010

Tasik Chatin jadi lokasi sukan jet ski


Pemandangan Taman Tasik Chatin yang sesuai untuk aktiviti sukan air.


TEMERLOH 9 Feb. - Majlis Perbandaran Temerloh (MPT) merancang untuk menaik taraf kawasan rekreasi Taman Rimba Tasik Chatin, Mentakab dekat sini sebagai lokasi sukan jet ski tidak lama lagi.
Yang Dipertua MPT, Datuk Zulkifli Yaacob berkata, ia bertujuan mempopularkan kawasan itu kepada penduduk tempatan dan pelancong.
Dengan kepelbagaian aktiviti sukan di tasik itu, katanya, ia mampu menarik orang ramai mengunjungi kawasan tersebut.
"Sebelum ini, MPT menerima permohonan daripada ahli kelab jet ski yang ingin menjalankan aktiviti mereka di Taman Esplanade di sini tetapi MPT mencadangkan sukan berkenaan diadakan di Taman Rimba Tasik Chatin.
''Ia memandangkan taman itu lebih sesuai sebagai lokasi sukan jet ski kerana kedudukannya yang lebih strategik," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika melawat taman tersebut bersama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Mentakab, Datuk Chuah Boon Seong dekat sini baru-baru ini.
Menurut Zulkifli, MPT membelanjakan RM65,000 untuk membaiki jeti utama di taman tasik berkeluasan lebih 10 hektar itu.
Beliau memberi jaminan pembangunan yang bakal dilaksanakan itu tidak akan merosakkan alam sekitar sebaliknya ia terus dipelihara bagi mengekalkan kehijauannya.
Menurutnya, hutan semula jadi di sekitar tasik berkenaan perlu dipelihara.
''Taman Rimba Tasik Chatin amat sesuai dijadikan kawasan rehat seisi keluarga selain menjadi tumpuan orang ramai terutama pada sebelah petang dan hujung minggu.
''Antara kemudahan yang disediakan di taman itu termasuk taman permainan kanak-kanak, tandas awam, kemudahan senaman dan riadah.
''Persekitaran taman tasik yang tenang itu juga dapat mengurangkan tekanan selepas waktu kerja," ujarnya.
Selain Taman Rimba Tasik Chatin, kata beliau, MPT turut mengawal selia Taman Awam Kubang Gajah, Taman Tasik Bandar dan beberapa kawasan rekreasi lain di situ.
''Kita sering mengadakan program di taman-taman berkenaan supaya ia dimanfaatkan sebagai pusat hiburan keluarga," tambahnya.
  

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails