1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

24 November 2010

Muzium Pulau Besar dibuka kepada orang ramai

Hasrat kerajaan negeri untuk menubuhkan sebuah muzium di Pulau Besar di sini sejak setahun lalu menjadi kenyataan apabila ia mula dibuka kepada orang ramai mulai semalam.
Pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan Muzium Melaka (Perzim), Datuk Wira Hamdin Abdollah berkata, Muzium Pulau Besar bernilai kira-kira RM2 juta itu menghimpunkan pelbagai artifak yang ditemui di pulau tersebut.
Menurutnya, selain itu muzium yang merupakan cawangan ke-23 Perzim tersebut turut menyediakan pelbagai bahan yang menceritakan sejarah mengenai pulau yang berkeluasan 168 hektar itu.
"Diharapkan, Muzium Pulau Besar ini akan melengkapkan lagi pulau yang mempunyai tarikan tersendiri ini sebagai sebuah lokasi pelancongan menarik pengunjung dari dalam dan luar negara.
"Banyak maklumat tentang Pulau Melaka dipamerkan di muzium ini antaranya tokoh Islam seperti Sultan Al-Arifin Syeikh Ismail dan peranan Pulau Besar sebagai pusat bekalan air kepada pelayar dari China dan Eropah semasa berada di Selat Melaka," katanya.
Beliau berkata demikian selepas meninjau Muzium Pulau Besar di pulau tersebut yang mula dibuka kepada orang ramai semalam.
Hadir sama, Setiausaha Kerajaan Negeri merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Pulau Besar, Datuk Omar Kaseh dan Pengurus Besar Perzim, Khamis Abas.
Menurut Khamis, Muzium Pulau Besar dibuka setiap hari dari pukul 9 pagi hingga 5 petang dan mengenakan bayaran sebanyak RM3 bagi setiap dewasa manakala RM1 bagi kanak-kanak.
"Muzium yang terletak berhampiran dengan jeti Pulau Besar ini turut mempamerkan beberapa artifak dari Indonesia yang dapat mengembalikan semula kegemilangan Melaka suatu ketika dahulu yang terkenal di seluruh dunia," katanya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails