1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

17 Julai 2010

Sunset Cruise tarikan baru PDPara penumpang tidak mahu melepaskan peluang merakam keindahan matahari terbenam dari dek Sunset Cruise.


Port Dickson yang terkenal sebagai pantai peranginan negara bagi pelbagai aktiviti riadah kini menggamit pengunjung dengan satu lagi tarikan menarik iaitu menaiki feri menyusuri Selat Melaka.
Bersesuaian dengan nama- nya, Sunset Cruise, perkhidmatan feri ini akan membawa pengunjung belayar sambil menyaksikan keindahan matahari terbenam.
Pelayaran yang merupakan produk pelancongan di negeri ini dijangka menjadi tarikan terbaru pengunjung pantai peranginan termasuk pelancong yang inginkan kelainan memandangkan pelayaran tersebut membawa penumpang sejauh 13 batu nautika dari pantai menyusuri Selat Melaka.
Pengalaman pelayaran yang tidak wajar dilepaskan ini bermula dari Jeti Penumpang Jabatan Laut, Port Dickson seterusnya menyusuri pantai-pantai utamanya sehingga ke perairan antarabangsa apabila keindahan matahari dipertontonkan ramai.
Menurut Pengarah Urusan Port Dickson Travel, Datuk Yaacob Husin, syarikatnya memperkenalkan produk tersebut dalam usaha untuk terus mempopularkan Port Dickson dengan pelbagai aktiviti.
"Selama ini orang ramai menyaksikan matahari terbenam dari pantai sahaja tetapi kini mereka mampu pergi lebih jauh.
''Perubahan ini dibuat untuk menambah lagi jumlah pelancong yang berkunjung ke sini di samping memberi kenangan yang terindah kepada mereka," katanya ketika ditemui pada majlis perasmian Sunset Cruise di sini, baru-baru ini.
Katanya, penumpang akan dibawa menaiki feri selama satu jam bermula di Jeti Penumpang Jabatan Laut menyusuri laut hingga ke Rumah Api di Tanjung Tuan dan kembali semula ke jeti.
"Antara laluan pelayaran adalah Corus Paradise Resort, Pantai Bagan Pinang, Avillion Port Dickson, Pantai Tanjung Biru, Hutan Rekreasi Tanjung Tuan, Jimah Power Plant dan Stesen Janakuasa.
"Pelancong juga berpeluang melihat laut terbuka dan kapal-kapal yang lalu di Selat Melaka," katanya.
Menurutnya, perkhidmatan ini ditawarkan pada Jumaat dan Sabtu, bermula pukul 6.30 petang sehingga 7.30 malam dengan bayaran untuk dewasa RM60, kanak-kanak (RM40) dan pelajar (RM30).
Dalam pada itu, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian, Warisan dan Adat Istiadat Melayu negeri, Datuk Mohammad Razi Kail berkata, kerajaan negeri sentiasa menggalakkan pihak yang terbabit dalam aktiviti pelancongan mempelbagai produk mereka untuk menarik pelancong ke daerah tersebut.
"Semua pihak harus memainkan peranan dalam usaha memaju dan menjadikan pantai Port Dickson tumpuan ramai.
''Kebiasaannya kita hanya melihat matahari terbenam di tepi laut, tetapi kini berpeluang melihat dari dekat di kedudukan 13 batu nautika dari pantai dan menyusuri Selat Melaka,'' katanya.
Katanya lagi, lebih banyak produk pelancongan harus dibangunkan oleh pengusaha terutama yang menjanjikan pengalaman baru untuk pengunjung.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails