1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

29 Ogos 2010

Hari Kebangsaan 2010: 1Malaysia Menjana Transformasi


Ihsan daripada Google
Salam 1Malaysia. Sekejap sahaja masa berlalukan, sedar tak sedar kita bakal menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-53 untuk negara kita pada penghujung bulan ni. Bagi yang tak tahu (aku yakin korang semua tahu, hehe), Hari Kemerdekaan di sambut pada 31 Ogos setiap tahun, sempena mengingati tarikh kemerdekaan negara kita yang dikecapi pada 31 Ogos 1957.
Berbeza dengan sambutan-sambutan pada tahun yang sebelum ni, sambutan pada tahun ni agak sunyi sedikit. Mungkin kerana pada bulan ni juga merupakan Bulan Ramadhan yang mulia, jadi suasana lebih kepada sambutan Ramadhan dan Syawal yang akan menjelang tiba. Apa-apa pun, tak salah kalau kita nak menyambut Hari Kemerdekaan juga, tapi hendaklah dengan cara yang sesuai, agar menjaga kehormatan bulan Ramadhan ini.
Untuk Hari Kebangsaan pada tahun ni, tema yang dipilih ialah 1Malaysia Menjana Transformasi. Tema tahun ni sempena menggalakkan transformasi untuk ke arah yang jauh lebih baik berbanding tahun lepas. Jadi lepas ni, harap semua kena la produktif, baru lah dapat mencapai tema sempena sambutan pada tahun ni. Hehe...... bawah sekali blog sy ada tersiar video negara merdeka...... 
SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN KE-53!!!!!!!!!!!!!!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails