1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

31 Ogos 2010

6,000 sambut detik 12 malam di Dataran Merdeka
Ribuan warga kota berkumpul di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, malam tadi untuk menyambut detik 12 malam sempena sambutan Hari Kemerdekaan Ke-53.KUALA LUMPUR 30 Ogos - Meskipun tiada acara sambutan rasmi, kira-kira 6,000 warga kota tetap memenuhi Dataran Merdeka, Kuala Lumpur bagi meraikan detik 12 malam sempena Hari Kemerdekaan ke-53 esok.
Mereka bagaimanapun hampa setelah jam besar di Bangunan Sultan Abdul Samad tidak langsung berdenting apabila tepat pukul 12 malam.
Keadaan itu menyebabkan tiada laungan merdeka kedengaran dan kebanyakan orang ramai beredar pulang selepas itu.
Keadaan serupa juga berlaku di pekarangan Menara Berkembar Petronas (KLCC) yang hanya meriah dengan kehadiran ratusan warga kota tanpa laungan 'merdeka', nyanyian atau percikan bunga api.
Tinjauan Utusan Malaysia mendapati orang ramai membanjiri pekarangan menara tersebut seawal jam 10 malam hanya datang untuk bersantai sambil menikmati keindahan pemandangan malam di situ.
Rata-rata pengunjung yang ditemui berkata, walaupun tiada sambutan ambang kemerdekaan seperti tahun-tahun sebelum ini, mereka tetap mengenang hari bersejarah tersebut dengan cara yang tersendiri.
Lebih menarik, ada yang membawa keluarga menyertai majlis qiamulail di masjid As-Syakirin berdekatan KLCC.
Sementara itu di Genting Highlands kira-kira 10,000 orang tidak berganjak bagi menantikan detik 12 malam bagi menyambut Hari Kemerdekaan walaupun hujan turun dengan lebat.
Pelbagai aktiviti menarik seperti perarakan merdeka, persembahan tarian kebudayaan dan pertunjukkan bunga api disajikan kepada pengunjung sempena sambutan ambang merdeka kali ini.
Bagi memeriahkan sambutan, Genting Highlands memberi peluang kepada seluruh rakyat Malaysia untuk masuk secara percuma ke pekarangan taman temanya untuk sama-sama menghitung detik 12 malam.
Selain itu, Jalur Gemilang diberikan secara percuma kepada pengunjung yang terdiri daripada pelbagai lapisan dan kaum bagi menyuntik semangat patriotik kepada negara.
Turut hadir memeriahkan sambutan tersebut ialah Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Wira Chor Chee Heung.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails