1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

29 September 2010

Produk pelancongan terbaru


Mohd. Khalil Yaakob sambil diiringi Mohd. Ali Rustam melawat beberapa tapak cadangan pembangunan Perkampungan Hang Tuah di Perkampungan Sungai Duyong, Melaka, kelmarin.


MELAKA 28 Sept. - Kampung Sungai Duyung menjadi satu lagi produk pelancongan negeri yang dikenali Perkampungan Hang Tuah melibatkan kos projek sebanyak RM135 juta.
Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, fasa pertama projek yang keseluruhannya melibatkan empat fasa itu dijangka dimulakan hujung tahun ini sebaik sahaja permohonan peruntukan Kerajaan Pusat menerusi Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10) diluluskan.
Beliau berkata, projek seluas 24 hektar itu merupakan usaha terbaru kerajaan negeri untuk mengalih tumpuan pelancong terhadap produk pelancongan negeri di kawasan pusat bandar yang menceritakan sejarah Melaka secara keseluruhannya.
"Sudah tiba masanya, kita beri tumpuan secara mikro iaitu Hang Tuah yang begitu sinonim dengan Melaka berbanding produk pelancongan lain yang berdekatan pusat bandar yang menceritakan sejarah Melaka secara keseluruhan.
"Kita memohon peruntukan RM135 juta daripada Kerajaan Persekutuan bagi kos projek ini dan kalau permohonan ini diluluskan November ini, pada Disember kita sudah boleh keluarkan tender projek," katanya.
Beliau berkata demikian selepas meluangkan masa selama hampir sejam melawat beberapa tapak cadangan pembangunan Perkampungan Hang Tuah bersama Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob, di sini semalam.
Hadir sama, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Warisan negeri, Datuk Seet Har Cheow; Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan dan Alam Sekitar negeri, Datuk Latiff Tamby Chik dan Pengarah Jabatan Perancang Bandar dan Desa negeri, Mohd. Zaki Ibrahim.
Turut menyertai lawatan Pengurus Besar Perbadanan Muzium Melaka (Perzim), Khamis Abas dan Datuk Bandar Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Datuk Yusuf Jantan.
Mengulas lanjut, Mohd. Ali berkata, projek bagi fasa pertama dijangka siap dalam tempoh dua tahun dari tarikh dimulakan dan mengambil masa lima tahun untuk menyiapkan keempat-empat fasa.
"Antara tarikan utama yang akan dibina adalah kapal Mendam Berahi, muzium, galeri, gelanggang silat, pusat jualan barangan antik dan kraf tangan, rumah lima pahlawan dan perkampungan zaman Kesultanan Melayu Melaka.
"Sebanyak 20 daripada 60 rumah penduduk di Kampung Duyung juga akan diperbaiki atau dinaik taraf untuk dijadikan produk pelancongan selain turut memindahkan 25 rumah tradisional bercirikan Melayu Melaka yang terdapat di Melaka Tengah, Jasin dan Alor Gajah," katanya.
Menurutnya, kos penyelenggaraan dan penjagaan kesemua 45 rumah itu akan ditanggung sepenuhnya Perzim dan pemilik rumah boleh terus memiliki rumah mereka.
Bagaimanapun, katanya, kerajaan negeri mengalu-alukan sekiranya ada penduduk yang ingin menjual tanah dan rumah mereka di kampung tersebut.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails