1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

13 Disember 2009

Masjid Bandar Diraja Klang mercu tanda baru


Masjid Bandar Diraja Klang yang dirasmikan oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, semalam.

Selepas mengalami pelbagai masalah teknikal sepanjang pembinaannya, akhirnya Masjid Bandar Diraja Klang yang bakal menjadi satu lagi mercu tanda baru di Klang siap dibina pada 21 Ogos lalu.
Dengan nama asalnya Masjid Klang Utara, masjid yang berkeluasan 0.72 hektar dan dibina dengan kos keseluruhan sebanyak RM24.3 juta ini boleh menampung seramai 1,500 jemaah pada satu-satu masa.

Masjid tersebut dirasmikan dan diberi nama baru (Masjid Bandar Diraja Klang) oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah sempena keputeraan baginda yang ke-64 hari ini.

Menurut Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Datuk Mohammed Khusrin Munawi, masjid tersebut mula dibina pada 30 Ogos 2003 bagi mengatasi masalah limpahan jemaah di Masjid India dan Masjid Sultan Sulaiman, Klang.
 
Beliau berkata, pembinaan masjid itu juga selaras dengan pembangunan pesat yang sedang dan akan dilaksanakan di bandar Klang di samping memberikan kemudahan tempat beribadat yang lebih selesa kepada masyarakat Islam yang berurusan dan juga bekerja di Klang.

Katanya, tapak masjid ini juga amat strategik kerana terletak di tengah pusat bandar dan menjadi mercu tanda yang baru bagi bandar Klang.

"Pembinaan masjid ini adalah berkonsepkan masjid terapung bersesuaian dengan kedudukannya yang terletak di tebing Sungai Klang.

"Bagaimanapun di atas sebab teknikal air sungai Klang tidak dapat disalirkan di sekeliling kompleks masjid ini, sebaliknya kitaran air bersih terpaksa digunakan secara mekanikal untuk menimbulkan impak apungan kepada kompleks masjid ini," katanya semasa berucap pada majlis perasmian Masjid Bandar Diraja Klang.

Tambah Mohammed Khusrin, pembinaan masjid ini telah mengalami pelbagai masalah teknikal dan hanya dapat disiap dan diserahkan secara rasmi kepada JAIS enam tahun lewat daripada jadual asal.
Daripada segi kemudahannya, kata beliau, masjid ini mempunyai dewan solat utama dan dilengkapi kemudahan bilik pejabat, bilik-bilik kuliah, ruangan solat luar yang boleh menampung 1,300 orang, bilik pengurusan jenazah dan ruang penyediaan makanan.
Pada masa yang sama ujarnya, laluan pejalan kaki yang sedia ada diberikan wajah baru dengan menaik taraf kepada pedestrian mall yang membentuk waterfront kepada Sungai Klang ini.

"Oleh kerana tapak tanah yang diperuntukkan untuk tapak masjid ini terhad maka kemudahan rumah imam, bilal dan siak tidak dapat disediakan.

"Keadaan ini menyukarkan pegawai-pegawai berkenaan kerana terpaksa tinggal berjauhan dengan masjid.


"Jadi bagi mengimarahkan masjid ini adalah dicadangkan agar kawasan sekitarnya dapat dibangunkan semula secara komprehensif termasuk kawasan Pasar Jawa," tambahnya.

Cadang beliau lagi, kawasan sekitar masjid itu juga boleh dijadikan kawasan komersial moden yang mempunyai kemudahan perumahan dan ruang perniagaan untuk orang Islam yang lebih banyak sebagai sokongan kepada kegiatan dan aktiviti yang dilaksanakan di masjid tersebut.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails