1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

03 Julai 2009

Indahnya Pantai Air Tawar

TERENGGANU memang terkenal dengan keindahan persisiran pantainya yang panjang. Dari Setiu hingga ke Rantau Abang, setiap pantainya memiliki keistimewaan tersendiri.Walaupun ia tidak semeriah pantai di Bali atau Phuket, kawasan itu sentiasa sesak dengan pengunjung tempatan sama ada berkelah, berkhemah atau mengadakan majlis pertemuan.

Selain Pantai Batu Buruk di Kuala Terengganu, Pantai Teluk Bidara di Dungun dan Pantai Kemasik di Kemaman, Pantai Air Tawar di daerah Besut juga tidak kurang hebatnya.Ramai yang tidak jemu ke sini bagi menyaksikan panorama matahari terbenam.

Terletak kira-kira 10 minit perjalanan dari pekan Kuala Besut atau 30 minit dari Bandar Jerteh, persisiran pantainya yang panjang membolehkan pelbagai aktiviti rekreasi diadakan termasuk bola sepak atau bola tampar.Pengunjung juga bebas mengadakan aktiviti perkelahan bersama keluarga, berjoging, bersiar-siar atau bermain layang-layang.

Kawasan pantai ini dipenuhi dengan deretan pohon ru yang sesuai dijadikan tempat berehat. Dari kawasan pantai, pengunjung dapat menyaksikan keindahan gugusan pulau kecil di perairan Terengganu yang jelas kelihatan terutama jika keadaan cuaca mengizinkan.Anda mungkin melihat bot nelayan yang meredah gelombang untuk mencari rezeki di tengah laut. Jika gemar aktiviti lasak, anda boleh bermain jet ski sepuas hati kerana ini jarang digunakan pengunjung tempatan untuk mandi-manda kecuali pelancong asing.

Pantai Air Tawar popular sejak zaman penjajahan Inggeris kerana ada kediaman pegawai Inggeris dan rumah pegawai polis. Pantai peranginan ini dijadikan kawasan perkampungan Pekan Budaya Daerah Besut, setiap tahun.Keindahannya menjadi pilihan orang perseorangan dan pasukan berunifom untuk mengadakan aktiviti perkhemahan.Kanak-kanak pasti gembira apabila dapat bermain di gigi air sambil membina istana pasir bersama rakan. Bagaimanapun, pengunjung tidak digalakkan mandi jika tidak tahu berenang bagi mengelak kemalangan jiwa.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails