1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

31 Disember 2010

2.6 juta pengunjung lawat muzium di seluruh negaraIbrahim Ismail (kanan) bersalaman dengan Wong Kung Wan sambil diperhatikan sebahagian 64 bekas pekerja lombong bijih besi Sungai Lembing yang melawat Muzium Putrajaya, semalam.

PUTRAJAYA 30 Dis. - Seramai 2.6 juta orang mengunjungi 21 buah muzium di bawah seliaan Jabatan Muzium sepanjang tahun ini. Ketua Pengarah Jabatan Muzium, Datuk Ibrahim Ismail berkata, jumlah berkenaan menunjukkan peningkatan 100,000 orang berbanding tahun lepas.
"Muzium Negara mencatatkan jumlah pengunjung paling tinggi iaitu satu juta orang dengan separuh daripadanya ialah pengunjung tempatan manakala selebihnya pelancong asing," katanya.
Terdahulu, beliau menerima kunjungan daripada bekas pekerja lombong Sungai Lembing di Muzium Putrajaya di sini hari ini.
Ibrahim menambah, dalam meningkatkan jumlah kunjungan pelawat ke muzium, pihaknya berusaha keras mempelbagaikan aktiviti dan pameran untuk dijadikan daya tarikan.
Beliau berkata, antara inisiatif tersebut adalah menjalin kerjasama pintar dengan institut pengajian tinggi awam (IPTA) dan individu perseorangan dalam mendapatkan artifak serta barang sejarah.
"Kerjasama seperti ini bukan sahaja menjimatkan kos perbelanjaan malah dapat memberi maklumat baru kepada pengunjung," katanya.
Selain itu, katanya, dalam masa terdekat, pihaknya akan mengadakan kerjasama dengan agensi-agensi pelancongan untuk menarik para pelancong terutamanya dari luar negara melawat muzium.
"Kerjasama ini penting bagi membolehkan pengusaha-pengusaha agensi itu meletakkan muzium antara tempat yang perlu dilawati oleh para pelancong," katanya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails