1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

16 Mei 2010

Taman tema air Melaka Wonderland mula dibuka


Melaka yang terkenal kerana pelbagai produk pelancongannya, menambah satu lagi daya tarikan apabila Melaka Wonderland iaitu taman tema dan resort bernilai RM80 juta dibuka kepada orang ramai hari ini.
Melaka Wonderland adalah sebuah taman tema air yang setanding dengan Sunway Lagoon di Kuala Lumpur, menyediakan permainan berasaskan air khusus untuk mereka yang berkeluarga, remaja, kanak-kanak dan warga emas.
Taman tema yang dibina di kawasan seluas 9.2 hektar terletak di belakang Taman Botanikal di Ayer Keroh, menyediakan 16 jenis permainan berasaskan air dan mampu menampung kira-kira 8,000 pengunjung dalam satu-satu masa.
Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam ketika merasmikan taman tema itu hari ini berkata, kemunculan Melaka Wonderland adalah langkah awal buat kerajaan negeri untuk membangunkan produk pelancongan berasaskan rekreasi.
''Pembukaan Melaka Wonderland dijangka dapat meningkatkan jumlah pelancong yang datang ke negeri ini. Jika tahun lalu seramai 8.9 juta orang datang ke Melaka, tahun ini dijangka bertambah dengan adanya taman tema air ini," katanya.
Sementara itu pengurusnya, Seow Cheng Swee, berkata harga tiket, yang telah ditetapkan untuk hari biasa ialah RM20 bagi kanak-kanak dan RM26 untuk dewasa manakala pada hujung minggu dan cuti umum pula RM30 untuk kanak-kanak dan RM35 untuk dewasa.
Bagi warga emas yang berusia 60 tahun ke atas, kadar bayaran yang ditetapkan ialah RM15.
Taman tema itu dibuka dari pukul 10 pagi hingga 7 malam pada hari biasa manakala pada hujung minggu pula ia beroperasi dari pukul 9 pagi hingga 7 malam.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

KUNJUNGI MITC HOMESTAY AYER KEROH MELAKA

Kemudahan yang disediakan:
– 3 bilik (1 master, 2 single)
- 2 bilik air lengkap dengan pemanas Air (water heater)
- Telivision.
- Penghawa Dingin & Kipas.
- Ruang Tamu gaya tatarias Babanyonya Melaka.
- Kemudahan dapur serba lengkap.

Berdekatan dengan :
- MITC Ayer Keroh Melaka & Taman Tema Air Melaka Wonderland.
- Taman Buaya, Hutan Rekreasi, Taman Rama-Rama, Taman Mini Malaysia, Zoo
Melaka.
- Kolej Komuniti Bukit Beruang, UTEM, Sek Men Sains Muzaffar Shah dan Multimedia
Universiti (MMU)
- Melaka International Trade Centre (MITC), Jaya Jusco, Parkson, Melaka Mall, MYDIN
Mitc, Planetarium Mitc dan Bowling Centre
Mitc.
- Beberapa minit dari Tol Ayer Keroh. Tidak jauh dari Bandar Melaka.

hubungi Kak Mas (019-3772199) @ Fairul (012-3452330) untuk keterangan lanjut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails