1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

03 November 2009

Pantai Merang banyak remis

PEMANDANGAN indah dan mendamaikan pantai Merang di daerah Setiu, Terengganu sering menjadi pilihan pelancong bersantai terutama ketika cuti hujung minggu.

Dari persisiran pantai, anda dapat melihat Pulau Redang dan Pulau Perhentian.

Lambaian pohon kelapa dan pantainya yang putih bersih menjadikan pantai Merang menjadi tumpuan ramai sebagai destinasi perkelahan keluarga.

Ada singgah seketika di pantai ini sebelum meneruskan perjalanan ke bahagian lain pantai timur.

Sekalipun tidak berapa sesuai untuk aktiviti mandi-manda, pengunjung boleh bermain air di gigi pantai dengan selamat. Bagi yang sudah biasa dengan laut, mereka boleh berenang sepanjang pantai tetapi perlu berwaspada.

Kanak-kanak pula boleh menghabiskan masa di pantai yang dikendalikan Majlis Daerah Setiu (MDS) itu dengan membina istana pasir atau mencari remis.

Anda hanya perlu menguis pasir menggunakan kaki sambil menyaksikan ombak memukul pantai. Remis akan kelihatan bersepah terutama berhampiran dengan kawasan pantai.

Bagi yang gemar memancing, ia adalah tempat yang paling sesuai untuk aktiviti itu kerana terdapat pelbagai spesies ikan laut.

Mereka yang ingin menghayati keindahan pantai Merang boleh mencuba berkhemah di dua tapak perkhemahan iaitu milik persendirian dan Universiti Darul Iman (UDM).

Tapak perkhemahan ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan antaranya ialah surau, bilik ceramah dan peralatan untuk mengadakan aktiviti lasak. Manakala, UDM turut menyediakan bilik atau dorm untuk disewa.

Berhampiran pantai ini, pengunjung boleh singgah di Balai Cerap yang dijadikan tempat latihan amali pelajar UDM dan lokasi utama melihat anak bulan Ramadan.

Mereka yang mahu memilih penginapan lebih selesa boleh mencuba dua chalet untuk kemudahan pengunjung luar bermalam dengan kadar bayaran berpatutan.

Selain bersantai menikmati bayu laut, chalet ini turut mengadakan pakej hari keluarga dan sukaneka.

Seorang pengunjung, Anis Nerus, 18, berkata pihak pelancongan Terengganu perlu mengadakan lebih banyak promosi untuk mempopularkan pantai itu kerana amat menarik untuk dikunjungi.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails