1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

13 November 2009

Laluan RapidKL disusun semulaBermula Isnin ini, Rangkaian Pengangkutan Integrasi Deras Sdn. Bhd. (RapidKL) menyusun semula 45 laluan bagi perkhidmatan bas di sekitar ibu negara.
Ketua Pegawai Operasi (Bas) RapidKL, Datuk Mohamed Hazlan Mohamed Hussain berkata, laluan langkah itu bertujuan membolehkan pengguna menuju terus ke pusat bandar tanpa perlu menukar bas.
Menurutnya, langkah itu juga adalah susulan daripada aduan orang ramai yang terpaksa menukar bas untuk ke pusat bandar.
“Misalnya, penumpang dari Batu Caves yang ingin ke pusat bandar, terpaksa berhenti di Chow Kit (hentian akhir bas) dan mendapatkan bas lain,” katanya pada sidang akhbar bagi mengumumkan penyusunan semula laluan bas RapidKL di sini hari ini.
Penyusunan semula itu melibatkan 32 laluan yang dipanjangkan ke pusat bandar, laluan yang diubah (11) dan laluan baru (2).
Sembilan laluan yang sedia ada akan ditamatkan kerana didapati berlaku pertindihan.
Mohamed Hazlan berkata, apa yang menarik ialah penyusunan itu membolehkan orang ramai berjimat kerana tambang tidak dinaikkan walaupun jarak perjalanan bertambah.
Secara mudahnya, kadar tambang RM2.50 dari Batu Caves ke Chow Kit akan kekal walaupun penumpang turun di Lebuh Ampang.
Sebelum ini, mereka perlu menaiki bas lain dengan kadar tambang RM1 dari Chow Kit untuk ke Lebuh Ampang (pusat bandar).
Pada masa yang sama, katanya, RapidKL juga akan menambah bilangan bas daripada 184 buah ke 341 buah bas dalam usaha meningkatkan lagi kualiti perkhidmatan.
Ia meliputi perkhidmatan di 980 kawasan perumahan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.
“Namun, kita memberi jaminan yang pertambahan bilangan bas ini tidak akan menyebabkan kesesakan lalu lintas di pusat bandar.
“Ini kerana terdapat pembahagian destinasi akhir bagi bas yang menuju ke pusat bandar iaitu di Lebuh Ampang, Medan Pasar, Bukit Bintang, Jalan Silang dan Pasar Seni.
“Apa yang penting, RapidKL hanya berhenti tidak melebihi sepuluh minit untuk tujuan menurunkan dan mengambil penumpang,” jelasnya.
Mohamed Hazlan berkata, matlamat RapidKL hanya satu iaitu memudahkan pengguna dengan menyediakan perkhidmatan yang lebih baik, kekerapan perkhidmatan bas yang lebih tinggi, waktu menunggu lebih pendek dan lebih nilai untuk tambang yang dibayar.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails