1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

13 Ogos 2011

Selesa di Avillion Port Dickson
CHALET terapung dengan reka bentuk menarik ini menjanjikan kemudahan penginapan yang selesa di Avillion Port Dickson, Negeri Sembilan.


KEMUDAHAN penginapan di chalet dan hotel Avillion Port Dickson, dekat pantai Teluk Kemang, Negeri Sembilan bakal menjanjikan percutian yang pasti tidak dapat dilupakan. Penginapan mewah yang ditawarkan adalah pada harga yang amat berpatutan.
Hampir semua kemudahan kehidupan moden disediakan, antaranya sambungan tanpa wayar, televisyen skrin rata, tilam mewah, pancuran mandi berkuasa tinggi dan sistem ipod.
"Pengunjung boleh merehatkan diri di Avi Spa, iaitu kemudahan spa terapung dua tingkat yang begitu indah sekali. Avi Spa menawarkan pelbagai rawatan tradisional dan pernah memenangi beberapa anugerah," kata Pengarah Kanan Operasi hotel itu, Gared Mario Cubinar kepada S2.
Avillion Port Dickson menawarkan 258 bilik yang dikategorikan sebagai Beach Rooms, Garden Chalets, Premium Water Chalets, Water Chalets dan Water Villa.
Kesemua bilik itu dipadankan dengan katil saiz king atau dua katil individu dengan pangkin atau day-bed serta bilik mandi terbuka peribadi. Hidangan sarapan pagi boleh didapati di restoran Crow's Nest yang menyediakan perkhidmatan 24 jam sehari. Bagi yang mahu menonjolkan bakat menyanyi, anda boleh berbuat demikian di Jungle Fring Karaoke Bar yang dibuka sehingga larut malam. Sementara itu, mereka yang datang bersama keluarga tidak perlu gusar untuk melakukan sebarang aktiviti. Ini kerana terdapat perkhidmatan jagaan kanak-kanak di Children's Cabin. Avillion Hotel turut menyediakan pelbagai kemudahan riadah pengunjung seperti pusat kecergasan, belajar Tai Chi, kolam renang dan gelanggang tenis.
Keunikan lain hotel butik ini adalah inspirasi seni binanya yang diilhamkan berdasarkan kepada perkampungan nelayan Melayu tradisional dengan mengutamakan budaya tempatan. Lebih tampak mewah, ia memiliki ciri-ciri tertentu bagi memberi peluang kepada pengunjung merasai gabungan zaman warisan dan keselesaan moden.
Manakala keunikan chalet pula adalah ia dibina di atas air, selain mempunyai tingkap kaca yang membolehkan penghuninya melihat permukaan laut.
Menjanjikan kepuasan maksimum, pihak pengurusan telah menaik taraf chalet bagi meningkatkan keselesaan kepada pelanggan yang menginap di situ.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails