1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

06 Jun 2010

Sungai Rambai River Cruise tarikan baru pelanconganMOHD. Ali Rustam bersama sepasang pengantin baru yang diraikan dengan menyusuri Sungai Kesang pada majlis perasmian Sungai Rambai River Cruise di Dataran Rekreasi Sungai Rambai, Jasin, semalam.


Sebut sahaja Sungai Rambai mungkin ramai yang tidak mengenali kawasan tersebut berbanding Bandar Hilir yang menempatkan pelbagai produk pelancongan yang menjadi tarikan pelancong dalam dan luar negara untuk datang ke Melaka.
Namun kini, kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Rambai yang terletak kira-kira 40 kilometer di sempadan Muar di gerbang Selatan kini mampu diletakkan di dalam peta pelancongan.
Terbaru, Sungai Rambai River Cruise menjadi produk pelancongan terbaru diperkenalkan di kawasan tersebut untuk menjadikan daerah itu turut dikunjungi orang ramai pada cuti hujung minggu atau cuti umum.
Jika menaiki bot Melaka River Cruise di Taman Rempah, anda berpeluang menikmati pemandangan bangunan-bangunan sejarah.
Namun dengan menggunakan perkhidmatan Sungai Rambai River Cruise, pengunjung berpeluang menikmati hutan paya bakau daripada pelbagai spesies.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rambai, Hasan Rahman berkata, dengan menaiki Sungai Rambai River Cruise, orang ramai berpeluang menikmati suasana kampung dan menyaksikan flora serta fauna di samping hutan paya bakau yang unik di sepanjang laluan tersebut.
''Laluannya cukup mencabar kerana mempunyai banyak selekoh dan perjalanan memakan masa selama satu jam menyusuri sungai Rambai sejauh 7 kilometer dari Dataran Rekreasi Sungai Rambai hingga ke muara Kuala Kesang.
''Selain itu, pengunjung dapat melihat pelabuhan barter trade yang masih wujud di sini di mana urusan pertukaran barangan dengan pedagang-pedagang dari Bukit Tinggi dan Dumai Indonesia dijalankan," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis perasmian Sungai Rambai River Cruise yang telah disempurnakan oleh Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam di Dataran Rekreasi Sungai Rambai dekat sini semalam.
Menurutnya, bot yang menggunakan enjin 115 kuasa kuda boleh memuatkan lapan hingga 10 penumpang pada satu-satu masa.
''Buat masa ini kita menyediakan dua perkhidmatan Sungai Rambai River Cruise yang beroperasi setiap hari dengan kadar bayaran RM8 seorang pada hari biasa dan RM10 khususnya pada hujung minggu dan cuti umum," ujarnya.
Sehubungan itu Hasan berkata, dengan wujudnya produk terbaru itu ia akan dapat menjana ekonomi penduduk setempat bagi menambah pendapatan harian mereka.
Usaha menambah nilai produk pelancongan di kawasan tersebut katanya, untuk menyahut saranan kerajaan negeri agar setiap DUN di negeri ini turut memperkenalkan produk pelancongan untuk menarik kunjungan pelancong dari dalam dan luar negara.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails