1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

03 November 2009

Deruan air terjun Seri Perigi
Mohd. Sufian Arshad (kiri) bersama rakan-rakan tidak ketinggalan menikmati kesejukan air terjun Seri Perigi.
YAN 2 Nov. – Setiap kali melalui jalan Guar Chempedak menuju ke daerah Yan, pandangan mata akan terpaku melihat curahan air terjun yang memutih mengalir deras di celahan batu-batu. Dari jauh lagi, air terjun Seri Perigi seakan-akan memanggil para pengunjung untuk singgah ke situ menikmati deruan air terjunnya yang dikatakan antara yang tertinggi di negeri Kedah.
Mempunyai ketinggian 100 meter, air terjun Seri Perigi merupakan antara kawasan perkelahan popular di negeri ini.
Setiap hujung minggu, pasti kawasan ini menjadi pilihan bagi warga negeri ini untuk mencari ketenangan.
Air Terjun Seri Perigi yang terletak di dalam daerah Yan merupakan lokasi yang sesuai bagi mereka yang ingin lari dari hiruk pikuk kota yang menyesakkan fikiran.
Terletak dalam kawasan Hutan Simpan Gunung Jerai, kawasan hutan lipur ini memberi kepuasan kepada mereka yang gemarkan alam semula jadi.
Dengan air terjun setinggi 100 meter yang memukau pandangan mata serta keindahan flora dan fauna yang masih belum terusik, kawasan ini juga merupakan kawasan yang ideal untuk seisi keluarga berkelah pada hujung minggu.
Terletak kira-kira 47 kilometer daripada bandar raya Alor Setar, para pengunjung boleh menaiki kenderaan sendiri ataupun menggunakan kenderaan awam seperti teksi untuk masuk ke kawasan air terjun tersebut.
Landskap yang menarik di kawasan ini yang dikelilingi sawah padi, serta berlatarbelakangkan keindahan Gunung Jerai juga sering menarik perhatian pelukis-pelukis untuk merakamkan keindahan ini di atas kanvas lukisan mereka.
Sepanjang perjalanan ke kawasan ini juga, pandangan mata pengunjung dijamu dengan keindahan sawah padi yang menghijau serta kawasan perkampungan tradisional Melayu.Curahan air yang memutih mengalir di celah batu dapat dilihat dengan jelas dari Pekan Yan, Kedah.

Bagi seorang pengunjung kawasan tersebut, Mohd. Sufian Arshad, 17, kawasan ini menjadi pilihan untuk berehat serta menenangkan fikiran selepas menuntut ilmu di sekolah.
Dia yang belajar di Sekolah Agama Maahad Tahfiz, Pokok Tai, Pendang di sini berkata, kawasan perkelahan ini menjadi pilihan guru-guru mereka untuk membawa pelajar merehatkan minda.
“Macam hari ini, kami datang satu van untuk berkelah dan kawasan ini sering menjadi pilihan bagi pengunjung untuk merehatkan diri.
“Kemudahan awam seperti surau dan tandas juga tersedia dan ini memudahkan para pengunjung untuk menyalin pakaian dan menunaikan solat,” katanya.
Seorang lagi rakannya, Mohd. Hamizan Mohd. Razak, 17 berkata, tekanan sewaktu belajar dapat dihilangkan dengan bermandi-manda bersama rakan-rakan di kawasan air terjun itu.
“Sebagai pelajar banyak yang perlu kami hafal dan bagi menghilangkan tekanan, kami memilih untuk berendam di sini.
“Segar rasanya fikiran apabila badan dan otak yang lesu dikejutkan dengan kedinginan air terjun ini,” ujarnya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails