1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

07 Julai 2012

Selera kampung di Sabar MenantiNOOR Azlina Abd. Wahid sentiasa memastikan semua masakan menepati cita rasa pelanggan Restoran Sabar Menanti, Ipoh, Perak.

RESTORAN Sabar Menanti yang terletak berhampiran Kompleks Kolam Renang Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) di Jalan Kompleks Sukan, Ipoh, Perak bukanlah satu nama asing bagi penggemar masakan kampung di negeri itu.
Restoran yang mula beroperasi sejak tahun 2003 itu menyajikan pelbagai juadah kampung yang pastinya membangkitkan selera pengunjung ke premis tersebut.
Biarpun tidak dilengkapi dengan pelbagai peralatan moden seperti pendingin hawa, namun keistimewaan setiap juadah yang disediakan menggamit kunjungan sesiapa sahaja.
Dengan hidangan makanan melebihi 35 jenis sajian, pengunjung mempunyai pelbagai pilihan untuk memilih masakan mengikut cita rasa mereka.
Malah, sebaik sahaja menjejakkan kaki di restoran itu, aroma ikan bakar seperti tilapia, keli, pari dan terubuk pasti mengecurkan air liur mereka yang meminati hidangan yang dicicah bersama air asam itu.
Menurut pemilik restoran, Noor Azlina Abd. Wahid, 34, yang ditemui S2 baru-baru ini, perniagaan turun-temurun itu telah diwarisi daripada bapanya sejak 10 tahun lalu.
Menurutnya, restoran yang mula dibuka seawal pukul 7 pagi hingga lewat malam itu bukan sahaja menyediakan masakan kampung, malah turut menyajikan masakan panas, masakan barat dan manisan seperti bubur, kek dan puding.
"Di sini, kita menyediakan pelbagai jenis masakan kampung yang jarang didapati di restoran lain. Antaranya, gulai pucuk ubi, gulai pucuk paku, asam pedas, pajeri nenas dan gulai lemak rebung.
"Selain itu, kita juga menyediakan beberapa jenis air asam, sambal tempoyak dan sambal belacan untuk dipilih oleh pengunjung di samping pelbagai jenis ulam-ulaman," katanya.
Ditanya keistimewaan restoran tersebut berbanding restoran lain di Ipoh, Noor Azlina berkata, ia terletak pada hidangan pelbagai jenis bubur yang jarang didapati di restoran-restoran lain.
Malah katanya, pernah ada pelanggan datang dari jauh seperti Batu Gajah hanya untuk membeli bubur yang disediakan di restoran tersebut.
"Ini keistimewaan restoran ini yang tidak terdapat di restoran lain. Hidangan bubur seperti bubur jagung, bubur pulut hitam, bubur nasi dan pengat pisang menyebabkan mereka sanggup datang dari jauh untuk menikmatinya.
"Restoran ini turut menyediakan kedai runcit mini bagi kemudahan pelanggan terutama atlet-atlet yang menyertai kejohanan di stadium berhampiran mendapatkan barangan keperluan harian," ujarnya.
Tambahnya, restoran yang mampu memuatkan 300 pelanggan dalam satu masa itu turut menerima tempahan untuk jamuan atau majlis perkahwinan.
"Banyak tempahan yang telah kita terima terutamanya membabitkan jamuan pelajar dan tempahan makanan bagi atlet-atlet yang menyertai acara sukan di stadium berdekatan," katanya.
Mereka yang berminat membuat tempahan atau mendapatkan maklumat lanjut tentang restoran Sabar Menanti, boleh menghubungi talian 05-5481563.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails