1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

15 Oktober 2011

Keistimewaan Jalan Masjid India

SEBUT Jalan Masjid India, pastinya terbayang keseronokan membeli-belah pelbagai jenis barangan yang ditawarkan di kawasan itu.
Tarikan-tarikan tersendiri yang terdapat di kawasan dikategorikan sebagai lubuk emas di kalangan para peniaga menjadikannya terus ‘hidup’ dan ‘bernafas’ sehingga ke hari ini.
Namun, dalam kemeriahan dan keterujaan berbelanja, mungkin ada yang ‘terlupa’ tentang kewujudan satu-satunya mercu tanda tertua di kawasan tersebut - Masjid India.
Sejarah masjid itu sendiri yang dibina oleh pedagang India Muslim yang berniaga di kawasan itu pada 1863, sudah cukup untuk menceritakan kenapa namanya Masjid India.
Aktiviti perniagaan yang bermula sejak ratusan tahun lalu tidak pernah terhenti sehingga kini dan masih dapat disaksikan kebanyakan peniaga adalah India Muslim.
Kewujudan bazar di jalan tersebut terutama ketika musim perayaan menambahkan lagi kerancakan perniagaan dan menjadikannya destinasi popular ketika musim perayaan.
Di mana ada perniagaan sudah pasti wujud kedai yang menjual makanan. Begitulah juga dengan Jalan Masjid India.
Deretan kedai Mamak serta gerai di kaki lima menjadikan jalan tersebut bukan hanya untuk perniagaan namun juga menjadi destinasi popular kepada penggemar makanan.
Apa tidaknya terdapat kedai Mamak tersebut yang telah dibuka lebih 50 tahun lalu. Bahkan mungkin juga ada yang telah wujud lebih lama dari itu namun tidak diketahui ekoran pertukaran pemilik.
Begitulah istimewanya Jalan Masjid India yang sentiasa meniti di bibir warga kota dan pelancong luar sekali gus menjadikannya sebagai destinasi ‘wajib’ dikunjungi jika berada di Kuala Lumpur.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails