1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

30 April 2011

Penginapan bajet di Pulau Mabul

KELENGKAPAN menyelam boleh didapati pelancong yang mahu melakukan aktiviti itu.


SELEPAS arahan pengosongan Pulau Sipadan pada 2005 bagi tujuan pemuliharaan, Pulau Mabul yang terletak berhampiran dengannya menjadi tumpuan sebagai tempat penginapan dan persinggahan.
Namun percutian ke pulau yang semakin popular di kalangan pelancong tempatan dan luar negara itu memerlukan perbelanjaan yang agak tinggi kalau diambil kira kos penerbangan ke Tawau, Sabah.
Jika melayari Internet, kebanyakan pakej penginapan termasuk selaman yang ditawarkan oleh resort-resort mewah biasanya tidak kurang daripada RM2,500 seorang.
Namun bagi yang mencari penginapan lebih murah, pakej inap desa kini antara yang kian popular di Pulau Mabul. Satu daripadanya adalah Spheredivers Lodge & Tours yang menawarkan percutian pada harga berpatutan.
Pengurus calet, Azhar Adnan berkata, pakej yang ditawarkan oleh Spheredivers diperkenalkan untuk memberi peluang kepada pelancong yang tidak berbajet besar ataupun mereka yang ingin tinggal lebih lama.
"Selama ini ramai yang tidak berpeluang untuk datang ke Mabul kerana mengambil kira kos penginapan yang mahal apatah lagi melibatkan tambang penerbangan.
"Kami menerima sambutan yang menggalakkan di kalangan penyelam dan juga pelancong yang datang sekadar berehat dan melakukan selam snorkel," kata bekas jurutera kelahiran Negeri Sembilan itu.
Spheredivers menawarkan 14 penginapan pada harga RM70 semalaman termasuk sarapan pagi, makan tengah hari, minum petang dan makan malam. Tawaran itu jika dihitung hampir 10 kali ganda lebih murah berbanding resort-resort berbintang di pulau itu.
Tanpa pendingin udara, bilik dua katil yang dilengkapi almari menyediakan penginapan sederhana yang bersih dan selesa dengan kemudahan bilik air berasingan.
Seperti kebanyakan penginapan di pulau itu, Spheredivers menggunakan air tawar dari pulau untuk kegunaan di bilik mandi manakala bekalan air bersih diperolehi dari Semporna.
Pakej menyelam ditawarkan pada harga RM80 dan RM100 (selaman bot) untuk selaman pada waktu malam.
Bagi yang tidak menyelam, pakej snorkeling di lokasi sekeliling pulau boleh dilakukan termasuk kunjungan ke beberapa pulau sekitar Mabul seperti Mataking, Kapalai, Siamil dan Mantabuan.
Bagi yang gemarkan fotografi, perkampungan nelayan tradisional yang dihuni oleh kaum Bajau dan Suluk itu menawarkan seribu satu keunikan landskap dan wajah-wajah penduduknya.
Bagi yang ingin merasai pengalaman bercuti di atas sebuah pulau kecil di tengah laut, Spheredivers boleh dihubungi di talian 012-2857043 (Azhar) atau kunjungi Spheredivers Lodge(Facebook).

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails