1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

02 Oktober 2010

Tasik Kenyir kawasan bebas cukai 2012

Tasik Kenyir yang selama ini bagaikan 'tasik tidur' bakal berubah wajah sebagai kawasan bebas cukai menjelang tahun 2012.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said ketika mengesahkan perkara itu berkata, ia akan menjadi pemangkin yang cukup kuat bagi melonjakkan industri pelancongan Terengganu.
Menurut beliau, pihaknya telah menerima surat daripada Kementerian Kewangan yang secara rasmi meluluskan permohonan kerajaan negeri menjadikan tasik itu sebagai kawasan bebas cukai.
Beliau memberitahu, surat tersebut diterima pada 21 September lalu sebagai reaksi kepada permohonan kerajaan negeri sejak empat bulan lalu.
Ahmad menjelaskan, bagi tujuan itu, kawasan berkenaan akan dibangunkan dengan kompleks bebas cukai, rumah kedai, premis kediaman, taman tema air selain pelbagai jenis taman flora dan fauna yang membabitkan perbelanjaan lebih RM100 juta.
"Tasik Kenyir akan mempunyai pelbagai tarikan lain termasuk santuari kelah, taman rama-rama, pusat membeli-belah, kemudahan kereta kabel dan sebagainya.
"Saya bersyukur kerana Jabatan Perdana Menteri serta Kementerian Kewangan meluluskan secara rasmi Tasik Kenyir sebagai kawasan bebas cukai mengikut Seksyen 3 Akta Bebas Cukai 1990," katanya kepada pemberita semalam.
Menurut Ahmad, bagi merealisasikan hasrat tersebut, kawasan itu memerlukan tempoh masa selama satu setengah tahun dan ia dijangka siap sepenuhnya menjelang 2012.
Beliau menjelaskan, akhir bulan ini, kerajaan negeri akan mula mengeluarkan tender bagi menyambung bekalan elektrik di Pulau Bayas di tasik berkenaan yang membabitkan kos kira-kira RM33 juta.
Di samping itu, katanya, kerajaan negeri telah menyiapkan reka bentuk hotel-hotel dan chalet bertaraf tiga hingga bintang yang bakal dibina di tasik berkenaan.
"Bagaimanapun kita akan memuktamadkan perkara ini (hotel dan chalet) sama ada kita setuju dengan reka bentuk yang dibina ini selain berkaitan tender dan sebagainya," katanya.
Katanya, kemudahan penginapan itu perlu disediakan lebih awal bagi menampung pengaliran masuk pengunjung yang dijangka berlaku secara mendadak kelak.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails