1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

09 Julai 2010

Daya tarikan Hutan Lipur Jambu Bongkok ditingkat

Kerajaan negeri merancang membangunkan kawasan Hutan Lipur Jambu Bongkok di sini dengan memanfaatkan alam semula jadinya sebagai satu kawasan rekreasi dengan tarikan tersendiri dan menyumbangkan ke arah perkembangan pelancongan negeri.
Menteri Besar, Datuk Ahmad Said berkata, bagaimanapun pembangunan itu tidak akan menjejaskan alam semula jadi dan hanya kawasan di pinggir hutan itu bakal dijadikan tapak mendirikan prasarana untuk kemudahan pengunjung terutama yang menjalankan program-program berkumpulan.
Menurut beliau, pada peringkat awal ini kerajaan negeri memperuntukkan kira-kira RM3 juta bagi penyediaan sebuah kawasan kem termasuk pejabat pengurusan, prasarana kem dan tandas.
Katanya, sejumlah peruntukan akan disediakan untuk menaik taraf saluran paip dari Tanjung Jara, Dungun bagi menyediakan bekalan air yang mencukupi di sana.
"Pembinaan ini akan dibuat di luar hutan simpanan ini dan tidak akan melibatkan penebangan sebarang pokok.
"Ia hanya melibatkan kawasan seluas 21.6 hektar daripada jumlah keseluruhan hutan ini yang seluas 700 hektar," katanya selepas melawat Hutan Lipur Jambu Bongkok di sini hari ini.
Beliau berkata, selepas ia siap, kawasan itu akan menjadi tuan rumah kepada Jambori Pengakap Malaysia 2011 yang akan berlangsung pada 4 hingga 9 Jun tahun depan.
''Kira-kira 8,000 pengakap bersama 1,000 pegawai dijangka menghadiri jambori tersebut.
Pembinaan yang kita akan buat ini akan mampu menampung jumlah berkenaan pada satu-satu masa," katanya.
Beliau menambah, pemilihan hutan berkenaan sebagai lokasi jambori itu sangat bersesuaian kerana ia memiliki ciri menarik bersesuaian dengan corak kegiatan yang dijalankan oleh pengakap.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails