1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

26 Jun 2010

Terengganu anjur Festival Gamelan SeduniaKerajaan negeri melalui Lembaga Muzium Negeri Terengganu akan menganjurkan Festival Gamelan Sedunia 2010 selama tiga hari bermula 23 Julai ini bertempat di Dataran Shahbandar dekat sini.

Penolong Kurator, Perhubungan dan Pemasaran Lembaga Muzium Negeri Terengganu, Mohd. Saberi Muda berkata, penganjuran kali kedua festival tersebut bertujuan memberikan ruang maklumat dan juga hiburan yang bermutu tinggi kepada masyarakat setempat.
Katanya, melalui penganjuran itu penduduk setempat berpeluang melihat dan menikmati alunan muzik beberapa kumpulan gamelan dari luar negara seperti Indonesia, Jepun dan United Kingdom.
"Festival ini menjadi platform dalam usaha kerajaan mengetengahkan seni gamelan Terengganu kepada seluruh peminat alat muzik ini dari seluruh dunia.
"Ia juga merupakan satu ruang untuk mendedahkan penggiat gamelan tempatan berganding bahu dan mendapatkan pengalaman yang maksimum daripada pemuzik serta pencinta gamelan seluruh dunia," katanya dalam kenyataan akhbar yang diterima di sini hari ini.
Ujarnya lagi, kira-kira 15 kumpulan tempatan dan luar negeri akan menyertai pertandingantersebut.
Antaranya ialah Kumpulan Gamelan Bali, Eropah, Jepun, Kumpulan Cak Lempong Bukit Tinggi, Akademi Seni Negeri Terengganu, Kumpulan Warisan Terengganu, Istana Budaya, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan Universiti Malaysia Sarawak.
Tambahnya, bersempena dengan program berkenaan, satu bengkel selama dua hari turut diadakan yang memfokuskan kepada pengenalan permainan alatan muzik gamelan Melayu, Bali dan juga Jawa.
"Tiga orang pakar muzik gamelan akan dijemput khas bagi mengendalikan bengkel ini.
"Kita berharap dengan adanya bengkel ini dapat melahirkan generasi yang celik gamelan agar warisan ini dapat dikekalkan," ujarnya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails