1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

11 Julai 2010

Pakar dihantar ke Lubuk YuGAMBAR fail pasukan keselamatan dan orang ramai yang menyertai operasi mencari mangsa lemas pada 26 Jun lalu di kawasan perkelahan Lubuk Yu, Maran.KUALA LUMPUR 10 Julai - Kementerian Kesihatan hari ini menghantar pasukan pakar perubatan ke Hutan Lipur Lubuk Yu, Maran, Pahang bagi mengenal pasti jenis bakteria yang didakwa menjadi punca kematian enam mangsa yang mengunjungi hutan itu pada 26 Jun lalu.
Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, setakat ini kementerian masih belum boleh mengesahkan sama ada kematian itu berpunca daripada bakteria ataupun virus berbahaya.
"Kementerian Kesihatan melihat perkara ini sebagai sesuatu yang serius kerana ia meragut enam nyawa dalam masa enam hari.
"Setakat ini, kami mengklasifikasikannya sebagai bakteria dan pakar perubatan akan menentukan sama ada ia merupakan bakteria ataupun virus," katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Gotong Royong Perdana Jom Ganyang Aedes di Taman Kajang Mewah di sini hari ini.
Pada 26 Jun lalu, sejenis virus yang dikatakan terdapat di lokasi mangsa lemas di Hutan Lipur Lubuk Yu dipercayai menjadi punca kepada kematian enam orang selepas mereka terlibat dalam operasi menyelamat di pusat perkelahan itu.
Dalam pada itu, Tiong Lai berkata, pelancaran program Gotong Royong Perdana Jom Ganyang Aedes peringkat kebangsaan mendapat sambutan menggalakkan di kalangan penduduk setempat.
Beliau berkata, program ini diadakan secara serentak sepanjang Julai di seluruh negara oleh kerana jumlah kes demam denggi semakin meningkat.
Katanya, walaupun kes tersebut dilaporkan menurun tiga peratus berbanding tahun lalu, jumlah kematian akibat demam denggi meningkat sebanyak 31 peratus.
Menurutnya, Selangor merupakan negeri yang dilaporkan mengalami jumlah kes tertinggi iaitu sebanyak 10,792 kes dengan 34 kematian dan daripada jumlah itu, 3,088 kes berlaku di

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails