1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

25 April 2010

Klebang tarikan terbaru pelancong

Pelbagai projek pembangunan berkonsepkan pusat rekreasi dan riadah akan diwujudkan di sepanjang kawasan tambak laut Klebang sehingga ke pantai Lereh di sini bagi meningkatkan populariti kawasan tersebut.
Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, pihaknya sudah mengenal pasti kawasan seluas 22.8 hektar yang akan dibangunkan dengan beberapa projek pembangunan meliputi padang permainan dan dua padang bola sepak.
Menurutnya, turut dibina di kawasan terbabit ialah kompleks Jawatankuasa Penyelaras Pembangunan Dewan Undangan Negeri (DUN), sebuah masjid dan medan selera yang menempatkan 500 peniaga.
''Semua projek yang akan dibangunkan ini merupakan bukti komitmen dan keprihatinan kerajaan negeri untuk menyediakan kemudahan yang lebih baik kepada masyarakat, sesuai dengan konsep rakyat didahulukan dalam semua aspek pembangunan," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Kempen Menanam 26 Juta Pokok peringkat negeri di sini semalam.
Selain itu, katanya, kawasan lapang khususnya di sepanjang laluan jalan raya di situ akan dihias dengan landskap yang menarik bagi meningkatkan keceriaan dan keindahan persekitaran kawasan tersebut.
''Kita juga akan membina sebuah taman tema seluas kira-kira lapan hektar di Lereh bagi membolehkan penduduk setempat dan pelancong melakukan aktiviti riadah di kawasan tersebut," katanya.
Mohd. Ali menegaskan, tindakan kerajaan negeri menambak laut di Klebang dan Lereh sebelum ini bukan untuk menyekat populariti kawasan tersebut yang sering menjadi tumpuan pelancong luar untuk berehat di tepi pantai khususnya pada hujung minggu.
Katanya, kerajaan negeri yakin melalui projek pembangunan tersebut mampu meningkatkan populariti Klebang dan Lereh pada masa depan.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails