1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

29 Januari 2010

‘Bermalam di Muzium’ produk baru

Perbadanan Muzium Melaka (Perzim) berhasrat menjadikan program ‘Bermalam di Muzium’ sebagai salah satu produk pelancongan yang berpotensi untuk dikembangkan.
Pengurus Besar Perzim, Khamis Abas berkata, produk pelancongan tersebut dianggap mampu memberikan kelainan dalam usaha menambat hati pelancong untuk berkunjung ke negeri ini.
Menurutnya, program yang mula diperkenalkan setahun tahun lalu itu di Muzium Samudera itu berjaya menarik perhatian ramai pengunjung termasuk dari pelancong luar negara.
‘‘Sejak diperkenalkan, pengunjung lebih gemar memilih untuk bermalam di muzium bagi merasai pengalaman baru di sana.
‘‘Kebanyakan pengunjung akan memberikan satu tindak balas yang positif mengenai program tersebut,” katanya dalam kenyataan akhbar.
Selain itu kata beliau, sambutan yang menggalakkan daripada pengunjung turut dijadikan penanda aras dan wajar dipopularkan di kalangan masyarakat luar.
‘‘Saya percaya produk ‘Bermalam Di Muzium’ ini akan menjadi salah satu tarikan di negeri ini dan berharap hotel-hotel serta agensi pelancongan berminat untuk menjadikan ianya salah satu pakej pelancongan.
‘‘Sehingga kini, Perzim bekerjasama dengan Perbadanan Pembangunan Sungai dan Pantai Melaka dan Naza Taliyya Hotel Melaka berganding bahu mempromosikan produk pelancongan yang dimiliki.
‘‘Saya yakin program ini mampu untuk menarik kunjungan orang ramai ke negeri Melaka’', tambah beliau lagi.
Khamis menambah, selain daripada memberi pengalaman baru kepada pengunjung, program ini juga membantu dalam meningkatkan hasil pendapatan peniaga di kawasan tersebut.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails