1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

31 Januari 2010

Pulau Songsong produk pelancongan terbaru Kedah

Kerajaan Kedah memperuntukkan RM20 juta bagi membangunkan kawasan pelancongan di Merbuk dekat sini termasuk memajukan Pulau Songsong di perairan Yan yang dilihat berpotensi dibangunkan sebagai produk pelancongan terbaru.
Exco Pelancongan dan Pembangunan Masyarakat serta Sumber Tenaga Manusia, M. Manikumar berkata, perancangan yang dibuat untuk memajukan Pulau Songsong itu masih pada peringkat perbincangan dengan Unit Perancangan Ekonomi Negeri Kedah (Upen).
"Jika ada komen negatif daripada pihak Upen, kita akan membuat analisis dan perbetulkan supaya ia dapat dilaksanakan secepat mungkin," katanya kepada di sini.
Manikumar berkata, projek itu dijangka dapat disiapkan dalam masa lima tahun untuk jangka pendek dan 20 tahun untuk jangka panjang.
"Projek ini masih di peringkat perancangan dan setakat ini sudah lima syarikat swasta berminat untuk membangunkan pulau itu dan sudah menghantar kertas kerja mereka," katanya.
Manikumar berkata, pihaknya akan meneliti secara terperinci kertas kerja itu sebelum membuat pemilihan kontraktor secara konsortium bagi memudahkan projek dijalankan.
Katanya, sebuah jeti akan dibina bagi memudahkan pelancong pergi ke pulau berkenaan dan ada juga perancangan untuk membina jambatan bagi menghubungkan pulau itu dengan tanah besar.
"Kita masih lagi berbincang dan mengkaji jenis pembangunan yang bakal dibangunkan di pulau itu supaya ia bersesuaian dengan aktiviti yang boleh dijalankan di pulau tersebut," katanya.
Katanya, jika pulau itu siap dibangunkan, ia dijangka dapat menarik lebih ramai pelancong bukan sahaja dari negeri-negeri di utara tanah air, malah berkembang kepada pelancong-pelancong lain di seluruh negara serta luar negara.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails