1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

07 Julai 2012

Konsep Bali di Seri Malaysia Kangar


BERLATARBELAKANGKAN Bukit Lagi, Hotel Seri Malaysia di Persiaran Wawasan, Kangar, Perlis yang menerapkan konsep Bali sentiasa menjanjikan pemandangan indah yang mendamaikan.

MEMILIH hotel bukan sekadar untuk 'berhenti' sama ada untuk bermalam atau berehat sekejap tanpa mempedulikan apa keistimewaan yang ditawarkan.
Walaupun persinggahan untuk menginap hanya buat sementara waktu tetapi jika hotel itu memenuhi segala hasrat yang diinginkan, maka ia pasti meninggalkan satu kenangan manis yang sukar dilupakan.
Ini membuatkan hati bagai ditarik untuk kembali semula menginap di hotel yang sama.
Atas alasan itu, Hotel Seri Malaysia (HSM) Kangar yang terletak di Lot 8101, Mukim Utan Aji, Persiaran Wawasan, Kangar, Perlis cuba memancing hati pelanggan dengan menyajikan hiasan dalaman bertemakan moden kontemporari mengikut gaya resort Bali, mulai dari pintu masuk sehingga ke setiap sudut hotel termasuk di sepanjang lorong menuju ke bilik menginap.
''Kami cuba sesuaikan hotel ini dengan gaya Bali memandangkan ia menjadi trend masa kini, khususnya bagi mereka yang ingin merehatkan diri dalam suasana damai umpama tinggal di kediaman masing-masing," kata pemegang francais hotel tersebut, Zahriah Abd. Kadir .
Lagipun, katanya, gaya Bali sesuai dipadankan dengan hotel itu memandangkan ia adalah trend terkini yang mana suasana tersebut boleh dinikmati pelanggan sepanjang menginap di HSM Kangar.
Zahriah berkata, tambahan pula HSM Kangar terletak paling utara Semenanjung, yang mana konsep Bali akan menambahkan lagi nilai, sekali gus mampu mewujudkan suasana nyaman yang diingini setiap pelanggan hotel.
Bagaimanapun, suasana Bali itu bukan sahaja wujud di dalam bilik hotel, malah turut ada di luar kawasan di antara bangunan hotel, misalnya ruang di antara dua buah pondok yang boleh digunakan pelanggan berehat.
Selain itu, keindahan pokok-pokok bunga hiasan membuatkan setiap pengunjung berasa seperti berada di taman yang indah.
Jika sudah jemu menjamu mata dengan panorama mengasyikkan di sekitar hotel, apa kata singgah pula di kolam renang yang disediakan.
Di kolam itu, pelanggan boleh melakukan aktiviti renang sama ada bersama keluarga atau rakan-rakan.
Lebih menarik lagi, lokasi hotel yang terletak bersebelahan dengan kawasan Bukit Lagi dan Gua Cenderawasih itu turut menyajikan pemandangan hijau yang disegarkan dengan tiupan angin.
''Pelanggan HSM Kangar yang suka beriadah di kawasan kaki bukit sehingga atas bukit boleh bersantai termasuk berjoging di laluan yang disediakan," kata Zahriah.
Bagi yang tidak pernah melihat sawah padi, pemandangan sawah luas terbentang sama ada pada musim padi menghijau atau padi menguning, boleh dilihat dari hotel.
Boleh dikatakan juga, pengalaman menginap di HTM Kangar bagaikan berada di sebuah perkampungan yang bersih lagi indah.
''Ini juga bersesuaian dengan tema resort yang kami tawarkan bagi membolehkan pelanggan terasa bagaikan bercuti di kawasan peranginan," katanya ketika ditemui S2.
Bagi yang ingin merasai pengalaman menarik di hotel ini, pelbagai jenis bilik ditawarkan iaitu daripada jenis standard, familydeluxe dan suite yang berharga daripada RM155 hingga RM350 semalam.
Selain itu, kata Zahriah, HSM Kangar juga menyediakan pakej seminar, mesyuarat dan persidangan yang lengkap dengan kemudahan yang diperlukan.
Sesiapa yang berminat boleh menghubungi 04-9771777 atau melayari lama webwww.serimalaysia.com.my.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails