1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

27 Ogos 2011

ucapan hari raya & pesanan saya sepanjang bulan Syawal


Assalamualaikum wbt.
Saya ucapkan selamat hari raya Aidilftri maaf zahir & batin. Saya minta maaf jika ada terkasar bahasa atau salah sepanjang saya berblogging blog ini. Ada pesanan saya sebelum kita pulang ke kampung & beraya.Untuk pengetahuan semua, saya akan balik kampung pada 29/8 nanti 7 balik ke rumah hari ke 6.Insya-Allah. Maka, saya tidak akan menghantar arti
1.Berhati-hatilah di jalan raya semasa balik kampung. Periksa kenderaan anda sebelum meneruskan perjalanan. Pandulah dengan cermat & mematuhi peraturan jalan raya demi keselamatan. Kalau tidak, beraya di wad kecemasanlah jawabnya.
2.Semoga saya & anda semua tiba dengan selamat di destinasi yang dituju.
3.Semasa beraya, kalau nak main mercun, berhati-hatilah kepada budak-budak.Kalau kita gunakannya dengan bijak, insya-Allah anda tidak akan masuk berita akhbar. Orang dewasa jangan pula tergila main mercun pula.
4.Waktu beraya, kunjung-mengunjunglah rumah saudara-mara & bermanis muka.
5.Kepada budak-budak, apabila dapat duit raya, jangan pula gunakannya untuk perkara tidak berfaedah.
6.Kepada pelajar pmr & spm seperti saya, buat ulang kaji & jangan lupa pmr serta percubaan spm.
7.Semasa berkunjung ke rumah saudara-mara, jaga adab anda sebagai tetamu & tuan rumah walaupun rumah itu adalah rumah kampung ibu, ayah , nenek & datuk kita.
8.Jangan pula berpuasa semasa hari raya pertama. Dalam beraya, kawallah keseronokan kita.
9.Kalau boleh,puasalah 6 hari bulan Syawal.
10.Kita digalakkan untuk buat rumah terbuka kerana orang yang membuatnya akan didoa oleh malaikat 40 hari sebelum tarikh rumah terbuka anda & dicatatkan seluruh ahli keluarga dalam rumah bebas api neraka.
11.Semasa sediakan makanan, hidangkan makanan berkualiti.
12.Apabila makan lemang, rendang ayam,ketupat & sebagainya, jangan pula makan lebih-lebih seolah-olah tidak makan setahun. Jagalah kesihatan anda.

Sekian itu sahaja.
SELAMAT HARI RAYA............................

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails