1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

07 Jun 2010

100 acara Pesta Sungai MelakaPesta Sungai Melaka 2010 dimeriahkan dengan perarakan bot berhias di Banda Hilir, Melaka, kelmarin.

Pesta Sungai Melaka yang berlangsung selama sebulan bermula Selasa lepas, menyediakan lebih 100 acara untuk menghiburkan pengunjung.
Antara acara tersebut ialah sukan air, perarakan kenderaan antik, pertandingan perahu naga, pertandingan bot berhias, persembahan kebudayaan, pertandingan masakan, program seminar, forum dan kesedaran kitar semula.
"Saya berharap acara yang dirancang di sepanjang pesta sungai ini dapat mempromosikan Melaka amnya dan Sungai Melaka khasnya," kata Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam semasa berucap pada majlis perasmian Pesta Sungai Melaka 2010 oleh Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Mohd. Khalil Yaakob di sini, malam tadi.
Terdahulu, Mohd. Khalil dan Mohd. Ali menyusuri Sungai Melaka dengan menaiki bot Melaka River Cruise bermula dari Taman Rempah dan berakhir di Dataran Sungai Melaka sejauh 4.5 km yang turut diiringi lebih 10 buah bot berhias.
Mohd. Ali berkata, pada masa sekarang, lebih satu juta pelancong melawat sungai berkenaan sebulan sekaligus meletakkan sungai tersebut setanding dengan sungai San Antonio, Texas, Amerika Syarikat yang terkenal dengan keindahan dan kebersihannya.
Kerajaan membelanjakan lebih RM300 juta bagi memperindah dan meningkatkan kebersihan Sungai Melaka sehingga ia kini menjadi antara produk pelancongan popular di negeri ini.
Beliau berkata, dari 2006 hingga 15 Mei lepas, lebih 1.2 juta orang telah menggunakan perkhidmatan Melaka River Cruise untuk menyusuri sambil menyaksikan keindahan di sepanjang tebing sungai itu.
Melaka River Cruise milik Perbadanan Pembangunan Sungai dan Pantai Melaka (PPSPM) menyediakan 40 buah bot untuk perkhidmatan berkenaan.
Mohd. Ali berkata, satu lagi daya tarikan yang baru beroperasi di sepanjang Sungai Melaka ialah Aerorail yang boleh membawa seramai 24 orang bagi setiap perjalanan sejauh 2 km dari Taman Rempah ke Dataran Hang Tuah.
Beliau berkata, pesta kali keempat itu dianjurkan kerajaan negeri diharap dapat menjadi pemangkin kepada kedatangan pengunjung untuk menyaksikan Sukan Malaysia (Sukma) ke-13 yang berlangsung di negeri ini dari 10 hingga 19 Jun. — BERNAMA

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails