1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

09 Februari 2013

ucapan saya tahun baru cina dan Rumah Demang 'Raja Kecil'

Assalamualaikum wbt dan salam 1Malaysia.
Saya mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada masyarakat Cina yang dikatakan jatuh pada tahun ular. Raikanlah dengan semangat 1Malaysia.TERLETAK kira-kira 22 kilometer dari Bandar Melaka, pekan Merlimau merupakan antara lokasi yang menjadi tumpuan pelancong terutama dari luar negara yang biasanya lebih berminat untuk melihat peninggalan masyarakat terdahulu berbanding warga tempatan.

Antara lokasi tumpuan adalah makam Tun Teja, perigi Tun Teja, perigi Portugis serta beberapa medan ikan bakar berdekatan yang kebanyakannya menjadikan nasi lemak sebagai hidangan utama untuk 'dipadankan' dengan ikan bakar segar.

Namun, jika anda berkunjung ke sana, jangan lupa bertanya kepada penduduk tempatan di mana letaknya Rumah Demang Abdul Ghani yang sering juga disebut sebagai 'Istana Merlimau'.

Jika sudah tahu lokasinya, berkunjunglah. Di situ anda berpeluang meneliti keunikan seni bina rumah tersebut yang masih mengekalkan identiti rumah Melayu Melaka. Namun dalam masa sama turut menyelitkan unsur-unsur seni luar dalam pembinaannya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails