1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

04 Jun 2011

Anak berkhemah ibu bapa berehat

Program Camp Out For Kids yang dianjurkan oleh Hotel Palm Garden , Putrajaya dipenuhi pelbagai aktiviti menarik.SELAIN melancong, beriadah atau menyertai kem motivasi bagi memenuhi aktiviti cuti sekolah, ibu bapa juga boleh mencuba mendaftar anak mereka menyertai perkhemahan kanak-kanak yang dianjurkan oleh Hotel Palm Garden, Putrajaya.
Menariknya aktiviti perkhemahanCamp Out For Kids sempena cuti sekolah ini ialah apabila ibu bapa tidak perlu berjauhan dari anak-anak mereka.
Ini kerana, sementara anak berkhemah ibu bapa boleh berehat di bilik tidur hotel yang berwajah baru dan serba lengkap dengan kemudahan yang menarik.
Menurut Pengurus Perhubungan Awam Palm Garden Hotel, Audrey Yap, pihak hotel menerusi jabatan rekreasi menyediakan khemah, beg tidur, sarapan, makan tengah hari dan makan malam.
Lebih istimewa seorang jurulatih disediakan untuk mengajar dan menjalankan aktiviti kepada kanak-kanak terbabit.
"Memang tidak membebankan ibu bapa kerana kanak-kanak ini cuma perlu membawa pakaian seperti baju hujan, pakaian renang yang sesuai, baju salinan, seluar trek panjang dan baju tangan panjang, selipar, kasut dan baju panas untuk waktu malam," ujarnya yang ditemui baru-baru ini.
Menurut Audrey, antara aktiviti yang telah dirangka adalah seperti mendirikan khemah, membuat unggun api, aktiviti membina kendiri dan pelbagai lagi.
Malah aktiviti terbahagi kepada luaran dan dalaman dan juga bergantung kepada cuaca.
"Setiap aktiviti berbeza untuk usia kanak-kanak, jadi mereka tidak akan bosan dengan aktiviti yang telah ditetapkan untuk usia mereka.
"Bagi kemudahan tandas pula tidak perlu risau kerana semuanya disediakan berhampiran khemah.
"Jika anak jatuh sakit tidak perlu khuatir kerana jurulatih telah dilatih dengan latihan bantuan kecemasan dan hotel juga mempunyai seorang doktor dan boleh merujuk kepada Hospital Serdang," ujarnya.
Perkhemahan seperti ini bukan sahaja memberikan satu pengalaman baru kepada kanak-kanak, malah yang lebih penting ia mengajar semangat berkerjasama, berdikari dan merasai satu pengalaman yang jauh dari kehidupan sebenar mereka..
Untuk maklumat lanjut tentang perkhemahan kanak-kanak ini boleh hubungi 03-89432233.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails