1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

14 Mei 2011

Indahnya Seri Malaysia, Melaka

KOLAM di Hotel Seri Malaysia, Melaka bukan sekadar untuk aktiviti renang malah menyajikan halwa mata menyamankan dengan seni landskap yang menarik.


SEANDAINYA dinilai dari luaran Hotel Seri Malaysia yang hanya mengambil masa lima minit untuk sampai dari Plaza Tol Ayer Keroh, Melaka, ia kelihatan seperti tiada keistimewaan.
Pun begitu, apabila menyebut Hotel Seri Malaysia, Melaka sudah terbayang penginapan selesa membuatkan pengunjung datang semula ke hotel itu.
Ditambah pula ia terletak di Bandar Raya Warisan Dunia yang diiktiraf oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO), menjadikan ia destinasi yang cukup menyeronokkan.
Tidak hairanlah Hotel Seri Malaysia menjadi tempat persinggahan pelancong yang ingin melawat kesan peninggalan sejarah silam Zaman Kesultanan Melayu Melaka di Banda Hilir.
Bilik-bilik penginapannya mampu menampung pengunjung individu, berkeluarga dan rombongan dengan mempunyai 100 bilik standard, family, deluxe dan juga suite.
Berehat di bilik yang disediakan cukup luas dan selesa di samping katil besar, menggamit pengunjung untuk melepaskan penat selepas seharian berjalan.
Paling menarik apabila berada di hotel ini ialah menikmati sarapan pagi, makan tengah hari, minum petang dan makan malam di sebuah restoran dikenali sebagai 'Jonker Cafe'.
Restoran ini menyediakan pelbagai juadah istimewa terutama pada hujung minggu dikenali sebagai 'Weekend Brunch' yang menyajikan makanan lazat dengan pelbagai pilihan dan cita rasa seperti sushi.
Sambil menikmati hidangan, pengunjung akan disajikan persembahan hiburan secara liveoleh Briged Seni Melaka dengan pelbagai lagu Melayu Asli terutama Dondang Sayang yang sinonim dengan Melaka.
Hotel Seri Malaysia, Melaka turut diserikan dengan landskap pelbagai spesies pokok bunga.
Tidak hairanlah, hotel yang beroperasi sejak 2006 ini memenangi anugerah landskap terbaik di Melaka pada 2009.
Tahun berkenaan merupakan tarikh paling menggembirakan buat pengurusan hotel berkenaan apabila menerima dua anugerah iaitu Hotel 3 Bintang Terbaik dan 'Most Promising Franchisee'.
Tarikan utamanya ialah menjadi pelopor dalam memperkenalkan budaya dan makanan penduduk di Melaka ke luar negara menerusi promosi yang kerap diadakan.
Terbaru, hotel itu mengadakan promosi pertukaran budaya dan makanan dengan Hotel Aryaduta di Pekanbaru, Riau, Indonesia selain bakal mengadakan program Minggu Pesta Makanan dan Kebudayaan Terengganu dari 10 hingga 18 Jun ini.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails