1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

23 Julai 2011

Pelengkap percutian di Lost World

HOTEL Lost World yang dibuka April lalu menjanjikan penginapan menyeronokkan buat para pengunjung taman tema The Lost World of Tambun, Ipoh.


BAGI yang gemarkan aktiviti air, destinasi yang wajib dikunjungi sekiranya berkunjung ke bandar raya Ipoh adalah resort taman tema air, The Lost World of Tambun.
Taman yang dibuka pada November 2004 itu bukan sahaja memberi keseronokan kepada pengunjung malah ‘melarikan’ seketika pengunjung daripada hiruk pikuk kesibukan kota.
Di taman tema ini, pengunjung berpeluang mandi-manda di pantai buatan dan kolam air panas semula jadi serta berhibur dengan pelbagai jenis permainan seperti Perak Parade, Dragon Slight, Adventure Ahoy dan Buccaneer Boats.
Selain itu, menyaksikan binatang liar seperti harimau spesies Bengal dan Siberia di Tiger Valley serta melihat sendiri haiwan ini diberi makan dan berinteraksi dengan penjaganya.
Justeru, bagi mereka yang mahu mengabadikan percutian di taman tema ini dan dalam masa yang sama tercari-cari penginapan yang sesuai, Lost World Hotel sedia menanti kunjungan anda.
Hotel berkonsepkan moden dan kontemporari itu merupakan lokasi ideal. Harga ditawarkan agak berpatutan dan sesuai bagi mereka yang mementingkan bajet tetapi tidak berkompromi dengan keselesaan yang ditawarkan.
Hotel yang dibuka pada 28 April 2011 itu menyediakan 134 bilik dan 20 pangsa puri di dua blok berasingan.
Menyediakan empat jenis bilik dengan harga permulaan RM190 hingga RM620, pengunjung pasti berpuas hati dengan dekorasi dan pemandangan menghijau.
Setiap kadar sewa di hotel ini disertakan sarapan pagi dan tiket masuk ke Lost World Hot Spring dan spa yang dibuka malam.
Antara bilik yang boleh dipilih adalah Exotic Room, Classical Room, Deluxe Suite dan Premier Suite yang setiap satu menawarkan keistimewaannya tersendiri.
Bagi yang gemarkan suasana ‘sunyi’, sudah pasti Premier Suite menjadi pilihan. Berada bersendirian di ‘sayap’ hujung bangunan tersebut, ia pasti menjanjikan keselesaan.
Menjengah ke dalam ruang bilik, ia cukup menenangkan. Susun atur perabotnya ringkas, namun kemas di setiap penjuru. Tingkap besar di tepi bilik memberi lebih ruang pencahayaan.
Setiap bilik turut dilengkapi kemudahan asas bagi keselesaan pengunjung seperti penghawa dingin, televisyen, kerusi dan sofa.
Menurut Pengurus Besarnya, Calvin Ho, hotel tersebut dibina bagi memberi keselesaan dan memudahkan para pengunjung yang datang ke taman tema tersebut.
Katanya, jika sebelum ini pengunjung yang datang perlu mencari penginapan yang jauh dari taman tema tersebut, kini segala-galanya lebih mudah apabila mereka hanya perlu berjalan kaki untuk ke hotel penginapan tersebut.
Selain itu, beliau menjelaskan, bagi penggemar eko pelancongan pula, ia merupakan tempat yang bersesuaian kerana menawarkan pelbagai aktiviti seperti meneroka hutan, kawasan batu kapur dan gua.
Bagi mereka yang ingin membuat tempahan bilik, boleh terus menghubungi Lost World Hotel di talian 05-5408888 atau e-mel di lostworldhotel@sunway.com.my.
Urusan daftar masuk dan keluar boleh dilakukan pada bila-bila masa kerana ia beroperasi 24 jam sehari.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails