1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

06 Mei 2011

Tarikan Air Terjun Lata Meraung


Orang ramai mandi-manda dan berkelah di kawasan Air Terjun Lata Meraung, Jerantut, Pahang. - utusan/Haris Fadilah Ahmad


Air Terjun Lata Meraung di Lembah Kiol dekat sini merupakan salah satu tarikan pengunjung yang ingin mencari kedamaian di hutan rimba dan kedinginan air untuk bersantai bersama keluarga pada hujung minggu.
Kawasan rekreasi itu terletak kira-kira 15 kilometer dari bandar Jerantut dan hanya mengambil masa 20 minit untuk ke sana.
Terletak di Hutan Simpan Lembah Kiol, ia antara destinasi pelancongan yang diberi tumpuan Majlis Daerah Jerantut (MDJ) selepas Taman Negara Kuala Tahan.
Air sungai di kawasan rekreasi itu menjadi bekalan sumber minuman kepada penduduk Kampung Baru, Lata Kasah, Sungai Badak, Perkampungan Orang Asli Sungai Kiol dan kampung berdekatan.
Hasil perancangan teliti MDJ dan Jabatan Perhutanan Jerantut telah memajukan kawasan itu sejak 20 tahun lalu untuk tujuan pelancongan berasaskan kehijauan alam sekitar dan sukan rekreasi.
Antara kemudahan yang terdapat di situ ialah padang golf, rumah rehat, ruang letak kenderaan awam, dewan dan kemudahan lain yang memberi keselesaan kepada pelawat.
Pelawat juga berpeluang singgah di perkampungan Orang Asli Sungai Kiol jika ingin mendalami adat resam komuniti suku Jahut.
Seorang pelawat, Rosman Siddique, 29, berkata, dia berasa tenteram dan selesa bersama keluarga mengunjungi kawasan rekreasi itu kerana udaranya bersih dan belum tercemar.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails