1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

28 Januari 2013

Cerita saya dan ucapanAssalamulaikum wbt dan salam sejahtera.
Di sini, saya mengucapkan salam Maulidur Rasul 1434 H kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkan selawat, cintai dan mengamalkan sunnah serta mengikuti apa yang Rasullulah SAW lakukan.

Isnin dan Selasa lepas, saya terlalu sibuk dalam berlatih koir kerana sudah ada kumpulan koir baru di PERMATApintar dan pengajarnya dari Pusat Kebudayaan UKM. Allhamduillah!! Setelah kami berlatih akhirnya kami berjaya membuat persembahan koir (lagu Anak Permata, Varsiti Kita dan Negaraku) semasa program penutupan orientasi tingkatan 3 & 4 (pelajar tingkatan 3 yang skornya tinggi daripada pelajar junior semasa UKM3, dapat masuk ke sini) pada hari Rabu. Kiranya ini merupakan lompat tanpa perlu ambil PMR dan boleh habiskan belajar di universiti dalam usia muda serta singkat. Ada 20 orang pelajar daripada Tingkatan 3 dan selebihnya daripada Tingkatan 4. Mereka ada off level test untuk pemilihan bagi mengikuti program fast track (TOEFL dan SAT itu). Kemudian, saya diberi memimpin untuk senamrobik petang (iaitu warming up) serta kawan sekelas saya lain (kelas kami -5K7). Allhamduillah!!!!

Pada hari Khamis, AJK Kerohanian Kolej dan MPP mengadakan sambutan maulidur rasul. Ia dimulakan dengan perarakan (seronok) melalui kawasan perumahan kakitangan UKM, kemudian diikuti dengan pembentangan kain rentang daripada setiap kelas. Akhirnya, kelas kami dapat nombor tiga dan dapat bingkai Al-Quran. 4 hari kami menyiapkan kain rentang tersebut. Tema kebangsaan tahun ini ialah 'Wasattiyah Tonggak Kesatuan Ummah'. Akhir sekali, kami dihidangkan dengan ceramah.

Petang itu, kami ada raptai untuk malam ini. Selama 2 malam, saya dan 10 orang kawan lain yang menyertai kumpulan marhaban berlatih untuk memimpin selawat marhaban selepas solat Maghrib. Setiap kali ada peristiwa, kumpulan koir dan marhaban (kumpulan saya) insya-Allah akan mempersembahkan persembahan kami. Malam itu, ada persembahan nasyid dan sajak (oleh saya sendiri dan kawan sekelas saya -Alya). Akhir sekali, kami ada tayangan video mengenai Rasululah. 10.40 malam, berakhirlah sambutan ini.

Saya berasa sedih kerana cikgu tidak memilih saya untuk pegang jawatan Majlis Perwakilan Pelajar yang dalamnya ada exco-exco (macam di universiti) bahkan juga ketua kolej asrama tidak memilih saya untuk pegang jawatan dalam AJK kolej asrama walhal ada sesetengahnya saya berbakat dalam sesetengah jawatan itu. Selain itu, saya juga tidak terpilih untuk ikuti Program Nobel Laurate selama 4 hari (semalam hingga Khamis ini). Di dalamnya, ada kerja dan 'lecture' dari 8 pagi hingga 7 malam (tidak termasuk 'lunch' dan solat) bersama beberapa orang pengajar dari US. Khamis atau Rabu ini ada majlis penutup yang dirasmikan oleh Datin Rosmah. Program ini secara tidak langsung membolehkan pelajar berfikiran tinggi dalam mencipta sesuatu yang baru.

Akhir kata, saya mengucapka selamat Thaipusam kepada seluruh yang beragama Hindu.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails