1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

21 Disember 2009

Taman Rekreasi Waterfront semakin popular


Pulau Kambing pada era 80-an hanya sebuah perkampungan usang dan uzur di pinggir bandar.


Kira-kira 20 tahun lalu kawasan ini hanyalah sebuah perkampungan pinggir bandar yang sesak dan dipenuhi deretan ruang perniagaan usang dan uzur.
Di sini juga pernah menjadi tapak depot stesen minyak Shell terbesar dan jeti kepunyaan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) tempat nelayan memunggah hasil tangkapan laut.
Bagaimanapun siapa sangka kawasan yang dulunya terbiar kini berdiri megah taman dikenali Taman Rekreasi Waterfront, Pulau Kambing.
Ia juga menjadi tempat popular bagi kaki pancing khususnya pada hujung minggu.
Taman Rekreasi Waterfront kini menjadi salah satu daya tarikan pengunjung di Terengganu.
Datuk Bandar Kuala Terengganu, Datuk Mat Razali Kassim berkata, taman rekreasi popular itu dibina pertengahan tahun 2003 dan siap sepenuhnya pada tahun 2006.

TAMAN Rekreasi Waterfront, Pulau Kambing di tepi muara Sungai Terengganu kini sebagai tempat riadah dan tumpuan kaki pancing pada hujung minggu.


Katanya, ia dibina dengan pelbagai kemudahan untuk keselesaan seperti tempat letak kenderaan, menara jam, tandas, pondok bersantai dan sebagainya.
“Dengan hanya terletak dua kilometer dari pusat bandar raya, ia sesuai dijadikan tempat persinggahan pelancong bagi menghilangkan lelah seketika selepas penat memandu atau selepas selepas seharian penat ditempat kerja,” katanya kepada Utusan Malaysia baru-baru ini.
Mengulas lanjut, Mat Razali berkata, selain sesuai bersama keluarga, Taman Waterfront juga amat digemari kaki pancing dan meriah pada waktu malam terutama hari Jumaat dan Sabtu.
Bagaimanapun, bagi mereka yang membawa anak yang masih kecil, aspek keselamatan harus diutamakan kerana memancing di tebing sungai juga berisiko kerana struktur tebingnya amat rendah.
Taman itu sesuai dijadikan kawasan riadah bagi pelajar yang mahu mengulang kaji pelajaran pada waktu pagi.
Berkeluasan dua hektar, ia dibina di tepi Sungai Terengganu menghala ke jambatan Sultan Mahmud yang menghubungkan bandar raya Kuala Terengganu, Kuala Nerus, Manir, Besut dan Kelantan.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails