1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

27 Mac 2010

Melaka tawar Belanda rumah buat galeri

Kerajaan negeri menawarkan sebuah rumah kerajaan di Bukit Peringgit dekat sini kepada Belanda untuk dijadikan galeri dalam usaha meningkatkan kerjasama antara Melaka-Belanda.
Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, kerajaan Belanda melalui kedutaannya di negara ini boleh menjadikan rumah kerajaan yang ditawarkan itu untuk dijadikan galeri negara itu tanpa dikenakan sebarang bayaran.
Menurutnya, jika negara tersebut berminat, mereka hanya perlu menyediakan pelbagai bahan pameran atau dokumen tertentu khususnya bahan-bahan sejarah sewaktu penjajahan Belanda di Melaka.
"Kerajaan negeri sedia berbincang dengan pihak kedutaan Belanda di negara ini atau mana-mana pertubuhan negara itu yang berminat untuk menubuhkan galeri itu kerana Melaka dan Belanda mempunyai hubungan sejarah sejak sekian lama," katanya.
Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Pejabat Ketua Menteri di sini hari ini.
Beliau berkata demikian selepas mengiringi yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob melawat The Netherlands Institute For Heritage di Amsterdam, Belanda semalam.
Delegasi kerajaan negeri kini dalam rangka lawatan kerja terakhir di Eropah dan dijangka pulang ke tanah air esok.
Menurut Mohd. Ali, jika kerajaan Belanda bersetuju dengan tawaran tersebut, pihak berkuasa tempatan (PBT) akan diarahkan untuk mengurus dan menyelenggarakan galeri tersebut.
Beliau menambah, setakat ini dua negara iaitu Macau dan Cuba telah menjadikan rumah kerajaan di Bukit Peringgit sebagai galeri masing-masing.
Sementara itu, Mohd. Khalil dan delegasi kerajaan negeri dibawa melawat Bandaraya Hoorn yang merupakan bandar raya berkembar dengan Bandaraya Melaka Bersejarah.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails