1 Malaysia

1 Malaysia
Peliharalah keamanan negara

MERDEKA! MERDEKA!

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

Blog lain

Malaysia Secara Ringkas

Sejarah menarik; sejak abad ke-15 ketika Melaka merupakan sebuah pelabuhan dagangan penting, telah membentuk Malaysia menjadi sebuah negara beraneka budaya yang berbeza. Percutian ke Malaysia membuahkan pengalaman manis dengan penduduknya yang amat mesra, sementara kemudahan moden yang tersedia memastikan percutian anda mudah dan selesa. Mengenali Malaysia, bererti mencintai Malaysia - negara yang tersohor dengan pilihan makanan, kepelbagaian hutan hujan berusia jutaan tahun, bangunan pencakar langit yang canggih dan pesta pelbagai warna yang gemilang.

Muat turun Risalah: Percutian Menarik

Wahai rakyat Malaysia, peliharalah kemerdekaan dengan sebaik-baiknya supaya Malaysia kekal makmur & selamat dilawati oleh pelancong luar. MERDEKA!!!!!

Selamat menyambut kemerdekaan ke 54

"Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"

Carian pintas artikel pelancongan pilihan anda

WOW!!

The wonders of places and the best Asia destination

I love Malaysia!!!!!!!

03 Julai 2009

Damai Merang Suria Resort

SESEKALI lari daripada kesibukan hutan batu, kebingitan enjin kenderaan dan riuh-rendah manusia memang menyeronokkan. Inilah peluang menikmati persekitaran tenang dan menghirup udara segar. Jika itu yang anda cari, Merang Suria Resort di Kampung Rhu Tapai, Setiu, Terengganu adalah jawapannya.

Resort yang diuruskan Suria Resorts Management Sdn Bhd adalah milik 100 peratus Bumiputera. Syarikat itu turut memiliki resort di Johor Bahru, Cherating dan London. Sekalipun, lokasinya agak tersorok, itulah keistimewaan kawasan ini yang jarang diperolehi di tempat lain. Jika bangun awal pagi, anda dapat merasakan betapa sejuk dan segar udara di persekitaran dengan kabus seperti awan tebal meliputi kawasan dikelilingi hutan hijau itu. Hiruplah udara sepuas hati sambil menikmati dendangan unggas dan kicauan burung.

Pengurus Kanannya, Muhammad Fuad Foo Abdullah, berkata kawasan itu anugerah Ilahi kepada manusia terutama mereka yang cintakan alam semula jadi, keindahan, suasana sunyi dan mendamaikan. Beliau berkata, sejak dibuka pada 2005, pihaknya menerima banyak tempahan terutama mereka yang mahu menikmati suasana indah dikelilingi alam semula jadi. "Bagi mereka inilah nikmat yang jarang dirasakan dan peluang yang sedikit itu perlu digunakan sepenuhnya. "Ada juga yang menginap di resort ini sebelum ke Redang untuk menikmati panorama laut dan pasir pantai," katanya.
Pada musim cuti sekolah, sebanyak 70 bilik di resort itu habis ditempah pelanggan tempatan termasuk dari Singapura. Ketika menginap di resort itu, anda boleh melakukan aktiviti meneroka hutan, flying fox, berkayak dan berakit di Mengabang yang menyediakan kawasan lagun untuk air masin dan payau. "Selain kolam mandi dan pantai, kami menyediakan pakej lawatan ke Redang, Pulau Perhentian dan Bidong untuk aktiviti snorkling serta menyelam. "Pakej sehari itu berharga RM160 termasuk pengangkutan bot dan makan tengah hari."

Jika berminat, anda juga boleh memancing bersama nelayan tempatan," katanya Pihaknya turut menyediakan pakej lawatan ke Tasik Kenyir selain mengunjungi Gua Bewah, air terjun Lasir dan Taman Herba. Bagi Ketua Unit Jualannya, Zaharah Abd Rahman, jika mempunyai masa lapang, pengunjung boleh menjelajah perkampungan berhampiran untuk mencuba hidangan istimewa penduduk tempatan. Antara makanannya ialah ikan dan sotong celup tepung yang boleh didapati di sepanjang jalan ke Merang. Cuba sekali dan anda pasti teringin datang lagi.

Selepas penat meninjau di kawasan perkampungan, singgah sebentar di gerai menjual keropok lekor di Mengabang. Hidangan keropok lekor dengan cendol cukup menyelerakan. Ada juga gerai menjual keropok lekor, keropok kering dan makanan laut di sepanjang jalan di antara Merang dan Mengabang.

>Info
Maklumat lanjut mengenai Suria Merang Resort, Setiu, Terengganu, hubungi 09-6531600 atau laman web: www.suriaresorts.com

>>Bagaimana ke sini:

Dari bandar Kuala Terengganu, ikut ke Jalan Lapangan Terbang Sultan Mahmud. Anda terus menghala ke Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan Universiti Darul Iman Malaysia (UDM). Kemudian, ambil jalan Batu Rakit dan anda akan dapat melihat papan tanda Merang. Kawasan ini berhampiran Terengganu International Endurance Park (TIEP). Jarak dari bandar Kuala Terengganu ke Merang ialah 47 kilometer.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails